Η Αλβανία κάνει ότι μπορεί για να προκαλέσει ένταση στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Η κυρίαρχη άποψη γι΄ αυτή την τακτική είναι ότι καθοδηγείται από την Τουρκία ,η οποία εδώ και χρόνια έχει “αγκαλιάσει” την χώρα που πάντα ήξερε να κρύβεται πίσω από “ισχυρούς” συμμάχους. Το “δέσιμο” Αλβανίας-Τουρκίας αποδεικνύεται με πολλά γεγονότα. Και ήρθε η ώρα να αποδειχτεί και στην περίπτωση της ΑΟΖ και των εξωφρενικά παράλογων θέσεων της Αλβανίας. Ποιος είναι ο Αλβανός που διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας στα Τίρανα;
Ονομάζεται Ντόριαν Ντούσκα,που έχει “σπουδάσει” στο “πανεπιστήμιο” της κατεχόμενης Κύπρου και ειναι υφυπουργός Ενέργειας!
Ο Ντούσκα επελέγει με υποτροφία και φοίτησε στο τμήμα διεθνών σχέσεων της Σχολής Οικονομίας και Επιχειρήσεων του «πανεπιστημίου» Ανατολικής Μεσογείου (DAÜ) στην Αμμόχωστο.
Ο …σπουδαγμένος στα κατεχόμενα στις 2 Ιανουαρίου 2014, συναντήθηκε με τον τότε “πρόεδρο” Έρογλου στο «προεδρικό», κάνοντας λόγο για … επιτεύγματα της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής. Ο Ντούτσκα δεν είναι ο μόνος Αλβανός που είναι “απόφοιτος” από “πανεπιστήμιο” των κατεχόμενων. Πολλοί έχουν “αποφοιτήσει”. Τι έχουν σπουδάσει είναι το θέμα.
Όλα αυτά καλό θα είναι να μας προβληματίσουν. Και στην Αθήνα αλλά και στην Λευκωσία, όπου έχουν αρχίσει…τους περιπάτους.
Δηλώσεις του …ερασιτέχνη ΥΠΕΞ
Ο ΥΠΕΞ της Αλβανίας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι «Ελλάδα και Αλβανία γνωρίζουν ότι μόνο μέσω των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μεταξύ μας» και όχι μέσω της διπλωματίας των διακηρύξεων”. Ο Ντιτμίρ Μπουσάτι…παραπονέθηκε μάλιστα πως «έχει μειωθεί η επικοινωνία με την Αθήνα σε σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση».
Πρόσθεσε ότι για το θέμα των θαλασσίων συνόρων “είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα”.
Ρωτήθηκε για το πόσο ερασιτεχνική είναι η εξωτερική πολιτική της χώρας του, αφού φαίνεται ότι και στην Αλβανία έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται και απάντησε:
«Μπορώ να πω ότι η εξωτερική πολιτική της Αλβανίας είναι εποικοδομητική και χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, δυναμισμό και διατήρηση ισορροπιών».