Σε 24 ώρες και στην ΕΑΒ και στην 112 ΠΜ και στην ΓΔΑΕΕ η Ιαπωνική αποστολή

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η Ιαπωνία δείχνει ότι το φλέρτ που έχει ξεκινήσει με την Ελλάδα για το πρόγραμμα του αμφίβιου αεροσκάφους ShinMaywa US-2 να καταλήξει σε γάμο.

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες η υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου, με επικεφαλής τον Yoshiyuki Suzuki, Επίτροπο Εξοπλισμών (Commissioner Acquisition, Technology & Logistics Agency) του Ιαπωνικού Υπουργείου Άμυνας, βρέθηκαν στην Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ αλλά και της 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα.

O κ. Suzuki συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Ιαπωνικής Πρεσβείας στη χώρα μας, κ. Yasuhiro Shimizu, τον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Αντιναύαρχο ΠΝ εα κ. Κυριάκο Κυριακίδη, καθώς και από αξιωματούχους της Πρεσβείας της Ιαπωνίας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων.

Τι είδαν στην ΕΑΒ

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΒ κ. Ζαχαρίας Γκίκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γεώργιος Θ. Μαζαράκος, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χαράλαμπος Παπασπύρος και στελέχη της εταιρείας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τέθηκαν επι τάπητος τα πιθανά πεδία συνεργασίας, στην αιχμή των οποίων βρίσκεται και η ελληνική εμπλοκή στο πρόγραμμα του αεροσκάφους ShinMaywa US-2.

Η υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία μάλιστα, ξεναγήθηκε στους χώρους παραγωγής της ΕΑΒ όπου ενημερώθηκε για τα εν εξελίξει προγράμματα και γενικότερα για τις δυνατότητες της εταιρείας.

Τι συζήτησαν στη ΓΔΑΕΕ

Την περασμένη Πέμπτη ιαπωνική αποστολή βρέθηκε στη ΓΔΑΕΕ, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Διευθυντή Αντιναυάρχου Κυριάκου Κυριακίδη με τον ομόλογο του της Κυβέρνησης της Ιαπωνίας κ. Yoshiyuki Suzuki. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασιών στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας. Ο κ. Suzuki πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας στο πλαίσιο διμερών επαφών που ξεκίνησαν μετά την πρώτη επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ στο Τόκιο τον Σεπτέμβριο του 2017.

Δείτε βίντεο με το ShinMaywa US-2