Ρήγας για Αποστολάκη: «Εξαιρετική η επιλογή του ως ΥΕΘΑ»

 «Με τον κ. Αποστολάκη έχω συνεργαστεί όλους αυτούς τους μήνες και θεωρώ πως είναι μια εξαιρετική επιλογή», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τη χθεσινή αντιπαράθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με την τοποθέτηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Ο κ. Αποστολάκης είναι η κατάλληλη επιλογή γι’ αυτή την περίοδο» και «δίνει ένα σαφές μήνυμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας, ο οποίος σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής για το συγκεκριμένο θέμα υπογράμμισε: «Στην προσπάθειά του να αποκρύψει την ακραία τυχοδιωκτική στρατηγική του, ο κ. Μητσοτάκης, μην έχοντας πια κανένα σοβαρό επιχείρημα, τολμάει να συγκρίνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τις Ένοπλες Δυνάμεις με τον στρατηγό πραξικοπηματία της χούντας Σπαντιδάκη. Είναι το κατώτατο σημείο που μπορεί να πέσει ένας πολιτικός αρχηγός και μάλιστα την περίοδο της Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας τέτοια επιχειρήματα για να μπορέσει να βγει από το αδιέξοδο, στο οποίο έχει βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια […] Εγώ θα υπερασπιστώ τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους ανθρώπους τους, τους στρατηγούς, όλους οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης και δημοκρατίας στηρίζουν την προσπάθεια της χώρας ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις ο καθένας κι αυτό τους τιμά».

Κληθείς να σχολιάσει τις αφίσες κατά βουλευτών που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ρήγας τόνισε πως τον θλίβει το γεγονός ότι «δεν υπάρχει καμιά αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία», που αντιθέτως υποθάλπει και στηρίζει τέτοιες ενέργειες» και εκτίμησε πως «αυτός ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται τα πράγματα η Νέα Δημοκρατία θα γυρίσει πάνω της».

Υπογράμμισε δε πως «η Αριστερά που είναι σήμερα στην κυβέρνηση, όλος ο προοδευτικός κόσμος, με την εμπειρία που έχει θα είναι απέναντι σε αυτές τις πρακτικές, που δεν τιμούν τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Ο κ. Ρήγας τόνισε ακόμα την ανάγκη διαμόρφωσης μιας μεγάλης προοδευτικής συμπαράταξης γιατί, όπως σημείωσε, «από τη μία πλευρά βρίσκονται αυτοί που δεν θέλουν τα μνημόνια, δεν θέλουν τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, δεν θέλουν τη διαπλοκή, δεν θέλουν να ολισθαίνουμε προς ακροδεξιές αντιλήψεις και από την άλλη πλευρά είναι αυτό που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία». Γι’ αυτό, σημείωσε, «ο προοδευτικός κόσμος και τα προοδευτικά κόμματα πρέπει να πάρουν θέση, δεν μπορούν να κρύβονται, έχουν ευθύνη στην Ιστορία, έχουν ευθύνη στη χώρα κι έχουν ευθύνη στο δημοκρατικό αίσθημα που διακρίνει τον ελληνικό λαό».

Κληθείς να εκτιμήσει πώς θα κινηθεί το ΠΟΤΑΜΙ σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά και τη χθεσινή ομιλία του επικεφαλής του κόμματος Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή, ο κ. Ρήγας τόνισε: «Δεν μπορεί κανείς σε αυτές τις ώρες να πολιτεύεται με ιδιοτελείς σκοπούς ή με άλλους όρους. Και δεν το πιστεύω κιόλας ότι ο κ. Θεοδωράκης από το ΠΟΤΑΜΙ μπορεί να σκεφθεί έτσι. Όταν έχεις τις απόψεις σου, τις υπερασπίζεται μέχρι το τέλος. Δεύτερον, νομίζω ότι το δικαίωμα του καθενός σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες να έχει την άποψή του, είναι δεδομένο. Εγώ καταλαβαίνω τα πάντα, αλλά προέχει πάντα αυτή τη στιγμή η κοινωνία και η πατρίδα μας. Και νομίζω ότι οι βουλευτές με αίσθημα ευθύνης θα πάρουν θέση σ’ αυτά τα οποία ως μεγάλα διλήμματα και διακυβεύματα υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Και το μεγάλο διακύβευμα, το μεγάλο δίλημμα είναι η πορεία της χώρας στην αναπτυξιακή της λογική, η ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμισή της σε ό,τι αφορά το κύρος της στον διεθνή χώρο και η ασφάλεια στην περιοχή, που είναι μείζον θέμα. Και είναι μείζον θέμα και για την περιοχή της Μακεδονίας αυτή τη στιγμή για τη χώρα μας».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση έχει τον πολιτικό χρόνο να υλοποιήσει όλα όσα έχει εξαγγείλει, ο κ. Ρήγας απάντησε θετικά, επισημαίνοντας πως «εφόσον υπάρχει, και θα υπάρξει, σήμερα, η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εμείς ως τον Οκτώβριο του 2019 έχουμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα να κάνουμε: να ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση, να ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Εκκλησία, ό,τι έχει να κάνει με τις 120 δόσεις, με το νομοσχέδιο για την Παιδεία, με το θέμα της απορρύθμισης που υπήρχε στην αγορά εργασίας, με το θέμα του κατώτατου μισθού, όλα αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ