«Πυρετός κρίσεων»,ανεβάζει κι άλλο το θερμόμετρο! Ποια είναι τα «συμπτώματά» του

Λίγο το πολιτικό κλίμα που διαρκώς “μυρίζει” εκλογές, λίγο οι φήμες και οι διαδόσεις που άρχισαν να διακινούνται την επομένη των κρίσεων για…νέες κρίσεις το φθινόπωρο,λίγο η μόνιμη ανασφάλεια που χαρακτηρίζει σχεδόν πάντα τους ανώτατους -άγνωστο γιατί- έχει προκληθεί …πυρετός και φοβία αιφνιδιαστικών κρίσεων ακόμη και μέσα στον Αύγουστο!

Από που προκύπτει αυτό; Εκτός από τους ψιθύρους στα “πηγαδάκια” των ανωτάτων, παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα μια στροφή 360 μοιρών στην αντιμετώπιση ακόμη και των πιο αδιάφορων δημοσιευμάτων είτε στον έντυπο, είτε στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διάψευση του ΓΕΕΘΑ για ανυπαρξία αντίδρασης σε τουρκικές προκλήσεις . Η διάψευση ήταν ορθότατη κίνηση από το ΓΕΕΘΑ ,αλλά μέχρι και χθες η πρακτική που ακολουθούσε ήταν να “μην ασχολείται με οτιδήποτε γραφόταν”. Άποψη που είχε την υποστήριξη και του υπουργείου. Ξαφνικά αυτό αλλάζει σαν να “μην θέλει ν΄ αφήσει να πέσει κάτω τίποτα”.

Κι αν το ΓΕΕΘΑ λειτούργησε θεσμικά με ανακοινώσεις και διαψεύσεις ,τραγέλαφος γίνεται σ΄ άλλα Γενικά Επιτελεία που “ψυρίζουν” πλέον και το “μονόστηλο”! Ανώτατοι προσπαθούν να λύσουν “δημοσιεύματα -γρίφους” ,για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ότι αφορούν τους ίδιους !

Ναι αυτά τα τραγελαφικά συμβαίνουν σε τέτοια κρίσιμη περίοδο και κάποιος πρέπει να βάλει όρια και να απαιτήσει σοβαρότητα.

Από την άλλη κάποιος θα πει ότι “πως κατηγορείται τους αξιωματικούς που με τις κρίσεις τα έχουν δει όλα”. Δεν είναι μακρυά το 2009 ,όταν μέσα στον Αύγουστο ο τότε ΥΕΘΑ Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε κρίσεις με το “ελαφρύ” επιχείρημα ότι πρέπει να τις κάνουμε μαζί με τους Τούκους!

Πολλοί εκτιμούν ότι το κλίμα του καλοκαιριού του 2009 έχει πολλά κοινά με το φετεινό και γι΄ αυτό έχει προκληθεί αυτή η -κατά τ΄ άλλα ακατανόητη- ανησυχία που είναι δεδομένο ότι μόνο καλό δεν κάνει στις ΕΔ.

Διαβάστε ακόμη:

Το «θεσμικό ψάρι» του Α/ΓΕΝ προκάλεσε δυσαρέσκεια στα Γενικά Επιτελεία

Οι «ναύαρχοι της ξαγρύπνιας» ,οι εκλογές και η τραγωδία που πρέπει να αποφύγουμε