OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

«ΠΥΡ» στο Αιγαίο κατά των μεταναστών; Το μέγα πρόβλημα και οι δύσκολες λύσεις

14/04/2015 - 22:00
Share on FacebookShare on Twitter

Κάθε φορά που οι πλατείες στο κέντρο της Αθήνας γεμίζουν μετανάστες θυμόμαστε το πρόβλημα. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βλέπει με συμπάθεια τους απελπισμένους ανθρώπους που ρισκάρουν τα πάντα για να περάσουν πάνω σε μια λαστιχένια βάρκα το φουρτουνιασμένο Αιγαίο για να πατήσουν στο ασφαλές έδαφος της Ελλάδας. Για να λέμε την πάσα αληθεια βέβαια η συμπάθειά μας αρχίσει να κλονίζεται αν οι μετανάστες αρχίζουν να πλησιαζουν στη γειτονια μας. Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι ζούμε σε ¨ασφαλή” προάστια των Αθηνων είαστε και οι πιο “ελαστικοί” στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Οι κάτοικοι του Αγίου Πανετλεήμονα έχουν προφανώς τους λόγους τους να ειναι “σκληροί” και δεν είναι όλοι ρατσιστές όπως βιαστήκαμε να τους κατηγορήσουμε.

Είναι τεράστιο το θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Και το χειρότερο είναι ότι η λύση του είναι εξαιρετικά δύσκολη. Γιατί δεν μπορεί να είναι μία η λύση, αλλά ένας συνδυασμός ενεργειών και δράσεων.

Κάποιοι λένε γιατί αφήνουμε τα δουλεμπορικά να φθάνουν μέχρι τις ακτές μας. Εύκολη η κριτική από τον καναπέ μας. Τα ατελείωτα θαλάσσια σύνορά μας δεν μπορούν να φυλαχτούν αποτελεσματικά όλο το 24ωρο. Να τους βουλιάζουμε; Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να το δεχτεί ; Γιατι η συντριπτική πλειοψηφία των απελπισμένων ανθρώπων στις λαστιχένιες βάρκες δεν είναι “πράκτορες και τζιχαντιστές”. Υπαρχουν και τέτοιοι αλλά είναι η εξαίρεση. Ποιος λοιπόν μπορεί να υποστηρίξει σοβαρά ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μέτρα απάνθρωπα;

Από την άλλη είναι γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το θέμα των μεταναστών μόνο αποτελεσματικός δεν είναι.
Παρά το γεγονός ότι ρίξαμε στην μάχη και πλοία του Στόλου μας, τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Εντοπίζουμε πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τα παράνομα σκάφη λόγω της εμπλοκής των κανονιοφόρων μας στο σύστημα επιτήρησης αλλά μετά τι γίνεται; Οι μετανάστες καταλήγουν είτε απ΄ ευθείας στο ελληνικό εδαφος ,είτε στο κατάστρωμα κάποιας κανονιοφόρου ή σκάφους του Λιμενικού Σώματος. Οι άνθρωποι του ΠΝ και του Λιμενικού Σώματος κάνουν ότι μπορούν για να εκτελέσουν την αποστολή . Αλλά οι δυνατότητες που έχουν είναι περιορισμένες σ΄ ότι έχει να κάνει με την έγκαιρη αποτροπή.Και κάτι ακόμη σημαντικό: ακόμη κι όταν είναι εκεί τη στιγμή που πρέπει δεν ξέρουν επί της ουσίας μέχρι που πρεπει και που μπορουν να φθάσουν για να εκτελέσουν την αποστολή τους. Οι εντολές και οι διαταγές είναι τόσο ασαφείς και διφορούμενες που δύσκολα ένας κυβερνήτης μπορεί να πάρει μια απόφαση για το πως πρέπει να δράσει. Και οι αποφάσεις σ΄ αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα δύσκολες κι έχουν ρίσκο.

Νομίζουμε ότι πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων για τον τρόπο με τον οποίο οι ναυτικές δυνάμεις θα πρεπει να αντιμετωπίζουν τα πλωτά καραβάνια των μεταναστών. Απλά θα τα επιτηρούμε ή θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να τα αποτρέπουμε αποτελεσματικά; Προφανώς πρέπει να συμβαίνει το δεύτερο. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Μπορεί η Ελλάδα μόνη της να σηκώσει τέτοιο βάρος; Οι Ευρωπαίοι θα εξακολουθούν να μας κουνάνε δάχτυλο από την ασφάλεια των άδειων από μετανάστες πλατειων τους; Θα εξακολουθήσουν να κάνουν κριτική στον Καμμένο πετώντας μας μερικά ευρώ για τα…πρώτα σάντουϊτς που δίνουμε στους μετανάστες ή θα πρέπει επιτελους αυτή η διαλυμένη “ευρωπαϊκή οικογένεια” να ενεργοποιηθεί και να βοηθήσει ουσιαστικά στην φύλαξη των ανατολικών συνόρων της;

Θα πρέπει λοιπόν πρώτα απ΄ όλα να συνεννοηθούμε εμείς εδώ στην Ελλάδα για το τι πρέπει να κάνουμε για το θέμα. Τι πρέπει να αλλάξουμε και προς ποια κατεύθυνηση. Να αφήσουμε στην άκρη την επίδειξη “ανθρωπισμού”, γιατί δεν την έχουμε ανάγκη. Όλοι μας ανθρωποι είμαστε και ασφαλώς βλέπουμε με συμπαθεια τους απελπισμένους του Αιγαίου. Αλλά θα πρεπει να υπάρξει ένα όριο κι ένα σχέδιο για να μπορέσουμε κι εμείς να ζήσουμε , να επιβιώσουμε και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε.

Θα πρεπει ακόμη το θέμα των μεταναστών να μείνει ψηλά στην ατζέντα μας . Δεν κάνουμε τίποτα αν το θυμόμαστε κάθε φορά που οι αριθμοί είναι “τσιμπημένοι” και μετά να ξαναγυρνάμε στα ίδια. Ο Καμμένος κατηγορηθηκε γιατί είπε δημόσια όσα συζητάμε όλοι. Ίσως να ήταν καλύτερα να τα λέει στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις που έχει . Όμως επί της ουσίας έχει πει την απόλυτη αλήθεια . Δυσάρεστη για τους “βόρειους” που την εξέλαβαν ως …απειλή. Δεν τους στέλνουμε εμείς τους μετανάστες στη Δύση. Η δική της κατατριφική πολιτική στις χώρες τους τους φέρνει στις γειτονιές μας και σε λίγο και στις γειτονιές τους. Και βέβαια η Τουρκία που κάνει ότι μπορεί για να τους διευκολύνει χωρίς να έχει υποστεί την παραμικρή συνέπεια.

Διαβάστε ακόμη:

Η «εισβολή» μεταναστών στην Ελλάδα και η «δικαίωση» του Καμμένου


«Αιμορραγεί» το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο! Ποιες αποστολές το «σκοτώνουν»

Tags: ΑΙΓΑΙΟΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΙΛΙΜΕΝΙΚΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΣΤΟΛΟΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00
Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»

09/12/2025 - 10:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53

Διαβάστε Επίσης

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Ρωσία: Νέα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο και αποθήκη πετρελαίου [vids]

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Αθηνά Οικοκομάκου και Μπρούνο Τσερέλα θα αλλάξουν χρονιά στο εξωτερικό: «Θα υποδεχθούμε το 2026 στην Αργεντινή»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert