CNN: Πυρ και μανία ο Νετανιάχου με τον Πούτιν για τους S-300

«Πυρ και μανία» είναι ο Νετανιάχου με τον Πούτιν για την ανάπτυξη των ρωσικών S-300. 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ  εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της Ρωσίας να προμηθεύσει το συριακό στρατό με το σύστημα αεράμυνας S-300.

Σε συνέντευξή του στο CNN την Παρασκευή, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η απόφαση της Ρωσίας να προμηθεύσει τη Συρία με το S-300 ήταν «ανεύθυνη», προσθέτοντας ότι κατέστησε σαφές στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «το πρώτο πράγμα ήταν να συνεχίσουμε αυτή την αποκατάσταση. την ίδια στιγμή, του είπα πολύ με σεβασμό και πολύ καθαρά ότι το Ισραήλ θα κάνει, θα συνεχίσει να κάνει ό, τι έχει να κάνει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ».

Ο Νετανιάχου δήλωσε στο CNN ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με τη Ρωσική Ομοσπονδία για να αποφευχθούν οποιεσδήποτε εχθροπραξίες στη Συρία.  »Μέσα από αυτό το χάος, είχαμε τη δυνατότητα για τρία χρόνια να αποφύγουμε οποιαδήποτε σύγκρουση μεταξύ … μεταξύ ρωσικών και ισραηλινών δυνάμεων», είπε.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια επιθυμία τόσο από την πλευρά μας όσο και από τη Ρωσία – για να αποφύγουμε μια σύγκρουση», πρόσθεσε. Ο Netanyahu έλαβε επίσης την ευκαιρία να εκφράσει την αποδοκιμασία του για τη «λύση δύο κρατών» που πρόσφατα προώθησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι δεν συμφωνεί με αυτό, αλλά θα συνεργαστεί με τους αμερικανούς εταίρους του για να βρει λύση. 

ΠΗΓΗ: www.almasdarnews.com