Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Στο Πεντάγωνο ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Πρώτη Δημοσίευση: 2018-06-04 06:00:30
Τελευταία Ενημέρωση: 2018-06-04 16:03:30

Τρια χρόνια μετά την πρώτη επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2015, περίπου ένα μήνα μετά την εκλογή του στο Ανώτατο Πολιτειακό Αξίωμα, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ξαναπερνά την πύλη του Πενταγώνου.

Αυτή τη στιγμή, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία υποδέχεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Στρατόπεδο «Παπάγου». Μετά την απόδοση των προβλεπόμενων τιμών, ο κ. Παυλόπουλος θα ενημερωθεί αναλυτικά για τα δεδομένα που διαμορφώνονται στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά και τη συμφωνία αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 αλλά και την διαφαινόμενη ενίσχυση του Ελληνικού Στόλου. 

Στη συνέχεια, μετά το πέρας της ενημέρωσης που θα λάβει από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ελληνικών ενόπλων Δυνάμεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, θα παρακολουθήσει σε πραγματικό χρόνο από το υπερσύγχρονο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων,  μέρος των εξελίξει δραστηριοτήτων της μεγάλης ετήσιας Άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίς 2018». 

Άλλωστε οι εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 με την επιθεώρηση του Στόλου εν πλω, από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Σαρωνικό Κόλπο.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του ΠτΔ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 


Φωτογραφίες από την ενημέρωση του ΠτΔ στην Αίθουσα Ιωάννης Καποδίστριας: