Πότε φεύγει ο Αβραμόπουλος και σε ποιον θ΄ αφήσει τα κλειδιά της Άμυνας

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θέλει δεν θέλει στις 30 Οκτωβρίου πρέπει να “παραδώσει” τα κλειδιά του ΥΠΕΘΑ. Το ερώτημα είναι σε ποιον! Διάδοχος ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί και όπως λένε οι πληροφορίες το χειρότερο είναι ότι δεν έχει ακόμη βρεθεί!

Αύριο οι δύο “μετεξεταστέοι” Επίτροποι περνάνε τις “εξετάσεις” τους και από 1η Νοεμβρίου η “κυβέρνηση Γιούνκερ” ξεκινά να λειτουργεί. Συνεπώς ο Αβραμόπουλος πρέπει να είναι στο πόστο του.

Λογικά λοιπόν πρέπει να βρεθεί σύντομα ποιος θα είναι ο διάδοχός του. Όπως λένε οι πληροφορίες τα περισσότερα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί και γραφτεί δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα “φορέσουν” το “κοστούμι” του ΥΕΘΑ. Κάποιοι διαδίδουν μόνοι τους την πληροφορία ότι είναι υποψήφιοι ΥΕΘΑ,χωρίς να έχουν καμία απολύτως ένδειξη από το Μαξίμου ότι βρίσκονται στην ατζέντα του Σαμαρά.

Κάποιοι στο ΥΠΕΘΑ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Αβραμόπουλος χωρίς να έχει βρεθεί διάδοχος! Λένε ότι “το ΥΠΕΘΑ έχει αναπληρωτή και ΥΦΕΘΑ και μπορεί η λειτουργία του να συνεχιστεί απρόσκοπτα”. Θα είναι περίεργο να συνβεί αλλά ποιος μπορεί να το αποκλείσει; Ειδικά αν τελικά ο Σαμαράς αποφασίσει να πάρει “πάνω του” το ΥΠΕΘΑ δεν έχει λόγο να βιάζεται. Έχει τον “άνθρωπό” του , τον Ειδικό Γραμματέα Αντώνη Οικονόμου που μπορεί να λειτουργήσει για μικρό χρονικό διάστημα ως “αντ΄ αυτού”.

Ο Αβραμόπουλος με την κατάθεση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ αυτή την εβδομάδα αλλά και με το “κλείσιμο” σημαντικών υποθέσεων που έχουν να κάνουν με συντηρήσεις και αναβαθμίσεις οπλικών συστημάτων έχει βάλει μια “σειρά”.

Η καθυστέρηση ανακοίνωσης ονόματος πάντως “φουντώνει” τα σενάρια που λένε ότι ίσως ο επόμενος υπουργός να είναι …υπηρεσιακός. Που σημαίνει ότι θα πάμε σε εκλογές. Κάτι που το Μαξίμου δεν συζητά.

Διαβάστε ακόμη:

«Μπουρλοτιέρης» Αβραμόπουλος μέσα από τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ -Φωτορεπορτάζ

«Αποχαιρετισμός στα όπλα» για τον Αβραμόπουλο

Σαμαράς-Βενιζέλος στο «σαφάρι» για νέο ΥΕΘΑ μέσω ανασχηματισμού