«Ποτάμι» τα ερωτήματα για τις αντιδράσεις στο βίντεο των γερμανικών αποζημιώσεων στο μετρό

Οι βουλευτές απο το Ποτάμι που κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για το βίντεο που αφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις, κάνουν λόγο για “πιθανές επιπτώσεις που θα έχει και – μεταξύ των άλλων – σημειώνεται και η δυσαρέσκεια, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, της γερμανικής κυβέρνησης”!!! Τα θαυμαστικά τρία ,τα ερωτήματα πολύ περισσότερα…

Το πρώτο ερώτημα είναι αν σ΄ αυτά τα 50 δευτερόλεπτα υπάρχει έστω κι ένα ψέμμα. Η απάντηση είναι όχι

Το δεύτερο ερώτημα είναι έπρεπε να ανοίξει γενικώς τώρα το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Η απάντηση με ερώτημα. Και πότε ήταν. Μετά από τον πόλεμο δεν προλάβαμε κάναμε εμφύλιο! Μετά δεν θέλαμε γιατί στέλναμε μετανάστες στην Γερμανία για να ολοκληρώσει το οικονομικό της θαύμα. Μετά είχαμε χούντα που δεν ασχολήθηκε. Και ύστερα είχαμε να εκπληρώσουμε το μεγάλο όνειρο να “μπούμε στην ΕΟΚ”. Αργότερα δεν έπρεπε να προκαλέσουμε κανένα θέμα στην επανένωση των δύο Γερμανιών και τέλος ήρθε η “μεγάλη ιδέα” της ΟΝΕ! Τώρα βουλευτές μας υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να το ανοίξουμε το θέμα “γιατί θα έχουμε επιπτώσεις!

Η ελληνική κυβέρνηση έχει επισημάνει μάλλον με τροπο πειστικό ότι δεν θέλει να συνδέσει σε καμία περίπτωση το θέμα των αποζημιώσεων με την υπόθεση του χρέους. Δεν γνωρίζουμε αν οι βουλευτές από το Ποτάμι έχουν πληροφορίες ότι αυτό γίνεται από την Γερμανία.

Η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση είχε στείλει ολόκληρο Α/ΓΕΕΘΑ στο γερμανικό νεκροταφείο, να υπενθυμίσουμε στους βουλευτές από το Ποτάμι. Δεν μίλησε κανείς για πιθανή …ευαρέσκεια της Γερμανίας.

Χρειαζόταν το βίντεο στους σταθμούς του μετρό; Πολλοί θα πουν ναι ,άλλοι θα διαφωνήσουν. Κανείς όμως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί προκλήθηκε τόσο μεγάλος θόρυβος και κυρίως γιατί ενοχλούνται τόσο πολύ οι Γερμανοί και οσοι φαίνεται οτι συμμερίζονται τις ανησυχίες τους για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Όσο γι΄ αυτούς που υποστηρίζουν ότι θα κάνει κακό στον τουρισμό; Αν κρίνουμε από την έκπληξη του κοινού που βρέθηκε στο τηλεοπτικό στούντιο της εκπομπής στην οποία μίλησε ο Αργύρης Σφουντούρης, το 50 δευτερολέπτων βίντεο θα αποδειχτεί μάλλον χρήσιμο ειδικά για τους νέους Γερμανούς που θα έρθουν για τουρισμό στην Ελλάδα. Κι απ΄ότι μαθαίνουμε φέτος θα είναι πολλοί.

Διαβάστε ακόμη:

Προβοκάτσια Spiegel με βίντεο του ΥΠΕΘΑ για τις αποζημιώσεις! Απάντηση ΑΝΥΕΘΑ