«Πως μπορούμε να αποφύγουμε νέες περικοπές στις ΕΔ» -Τι δηλώνει ο ΑΝΥΕΘΑ

Στην αποφυγή νέων περικοπών στην Εθνική Άμυνα,μέσω της ανάπτυξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, ελπίζει ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά ο κ.Βίτσας ρωτήθηκε για τις νέες περικοπές που ζητούν οι δανειστές στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ΑΝΥΕΘΑ απάντησε:

“Οι περικοπές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στις αμυντικές δαπάνες είναι τεράστιες. Στόχος μας είναι να εξασφαλίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ως δύναμη αποτροπής, και παράλληλα να ενδυναμώνουμε την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Αυτός ο στόχος σημαίνει πως με βάση τις σημερινές μας δυνατότητες, να παράξουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και συγχρόνως ν’ αποκτήσει η αμυντική μας βιομηχανία το επίπεδο της εξωστρέφειας που απαιτείται. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην χρειάζονται επιπλέον περικοπές”.

Το ερώτημα είναι αν οι δανειστές είναι διατεθειμένοι να δώσουν τον χρόνο που απαιτείται ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ένα τέτοιο εγχείρημα στην “λαβωμένη” αμυντική βιομηχανία της χώρας. Έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι ευκαιρίες υπάρχουν Αυτό που μέχρι στιγμής μας λείπει είναι να ληφθούν πρωτοβουλίες και αποφάσεις γρήγορα, ώστε να μην χάνονται. Γιατί έχει συμβεί κι αυτό.