Ποιους Αφγανούς σώζει ο Δένδιας!

Χρειάστηκε η παρέμβαση του ίδιου του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια για να “δρομολογηθεί λύση” στο θέμα των Αφγανών μεταφραστών και των οικογενειών τους που είχαν συνεργαστεί με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ποιο ήταν το θέμα που η Ελλάδα όφειλε να είχε λύσει εδώ και καιρό;

Οι μεταφραστές να έχουν το δικαίωμα εισόδου και παραμονής στην Ελλάδα. Γιατί; Μα επειδή πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα για την ζωή τους.

Φαίνεται όμως ότι ήταν πολύ δύσκολο να το αντιληφθούν οι “ακραίοι” της κυβέρνησης . Ετσι χρειάστηκε να παρέμβει ο Δένδιας!

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα πλήρη στοιχεία των Αφγανών μεταφραστών που είχαν συνεργαστεί με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αφγανιστάν, καθώς και μελών των οικογενειών τους διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να εκδοθεί βίζα και να γίνει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια είναι απαραίτητη για την είσοδο και παραμονή στην Ελλάδα, όσων από τα παραπάνω πρόσωπα το επιθυμούσαν.

Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετά από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, οι υπηρεσίες υπό τον οποίο συγκέντρωσαν τα πλήρη στοιχεία των Αφγανών υπηκόων.