Η απόφαση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου να συναντήσει τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών αιφνιδίασε πολλούς και “άδειασε” αρκετούς. Κανείς από την στρατιωτική ηγεσία δεν περίμενε ότι ο Καμμένος θα προχωρούσε τόσο γρήγορα σε συνάντηση με τους “κυνηγημένους χακί συνδικαλιστές”. Το μήνυμα που έλαβαν κάποιοι δεν ήταν καθόλου ευχάριστο.
•Πρώτα απ΄ όλα ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος. Ο Αρχηγός είχε αναλάβει “σταυροφορία” προσωπικά κατά του προέδρου της ΠΟΕΣ Ανέστη Τσουκαράκη ,ο οποίος είχε απαντήσει με μηνύσεις κατά του Α/ΓΕΕΘΑ.Όλα αυτά την εποχή που η κυβέρνηση Σαμαρά “έπλεε” σε “ακροδεξιά ύδατα” επιχειρώντας να “ψαρέψει” ψήφους . Σ΄ αυτό το κλίμα είχαν ενταχθεί και οι διώξεις κατά των στρατιωτικών οι οποίοι μην το ξεχνάμε συμμετείχαν σε νόμιμες Ενώσεις.
•Σε μικρότερο βαθμό ο Καμμένος “άδειασε” και τους υπόλοιπους Αρχηγούς οι οποίοι μπορεί να μην είχαν πάρει ανοιχτά θέση κατά των Ενώσεων -κάποιοι τις θεωορύν και χρήσιμες- αλλά δεν προσπάθησαν έστω να διαφοροποιηθούν από την “σκληρή” θέση του ΓΕΕΘΑ.
•Θέμα υπάρχει και για τους προκατόχους του Πάνου Καμμένου στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Κι αν οι υπουργοί της ΝΔ έχουν ως δικαιολογία την επικράτηση άκρως συντηρητικών απόψεων στην ηγεσία του κόμματός τους δεν ισχύει το ίδιο για την πρώην ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά η οποία δεν τόλμησε κατά την διάρκεια της θητείας της να συναντήσει τους εκπροσώπους των στρατιωτικών αν και χρησιμποίησε σε πολλές περιπτώσεις όσα ανέφεραν σε έγγραφά τους.
•Τέλος ο ΥΕΘΑ “άδειασε” και όσους επιχείρησαν πρόσφατα να πλήξουν τις Ενώσεις και την ΠΟΕΣ με “κούφιες” όπως αποδείχτηκε “κατηγορίες” περί “κομματισμού”.
Διαβάστε ακόμη:
Στο Σκοπευτήριο Καισαριανής «έπεσαν» οι ελπίδες όσων ήθελαν να μείνει στη θέση του ο Α/ΓΕΕΘΑ
Σε ποιο θέμα στρατιωτικών ο Καμμένος οφείλει να πάει κόντρα στην τρόϊκα