Τα “ορφανά” της Χρυσής Αυγής αλλά και όσοι ψηφοφόροι ειχαν “ακροδεξιά ροπή” έχουν μπει στο “στόχαστρο” κομματικών σχηματισμών που είτε έχουν ήδη δημιουργηθεί ,είτε κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν νέα.
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας είναι ένα από τα κομματα τα οποία ελπίζουν ότι μετά την “αποδιοργάνωση” της Χρυσής Αυγής, έχουν περιθώρια να πείσουν “θυμωμένους συντηρητικούς πολίτες” που επέλεξαν τη Χρυσή Αυγή για να “εκδικηθούν τα παραδοσιακά κόμματα”, να τους ακολουθήσουν. Οι άνθρωποι του ΣΕΕ μάλιστα πιστεύουν ότι αν η κυβέρνηση δεν είχε διαχειριστεί τόσο “ερασιτεχνικά” την υπόθεση των συλλήψεων τα “κέρδη” θα μπορούσαν να ήταν άμεσα. Αλλά ακόμη και τώρα θεωρούν ότι μπορούν να “τσιμπήσουν” ψήφους από την χρυσαυγίτικη δεξαμενή.
Η αλήθεια είναι ότι και στη ΝΔ έχουν ανάλογες …αγωνίες. Η επιστροφή των …παραστρατημένων ψηφοφόρων της στο δικό της “μαντρί” δεν είναι καθόλου μα καθόλου βέβαιη . Και κάποιοι θεωρούν ότι είναι κάτι παραπάνω από επείγον να δημιουργηθεί ένας νέος “πολιτικός χώρος” στα δεξιά της ΝΔ . Χώρος που θα αποτελέσει το “σκαλοπάτι” της ΝΔ για να “ψηλώσει” εκλογικά .
Αυτονόητο ότι σ΄ αυτά τα σενάρια έσπευσαν να τα εκμεταλλευτούν όσοι θεωρούν “πολιτικό κεφάλαιο” τον πρώην Α/ΓΕΣ στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο. Το πρώτο σχετικό δημοσίευμα έγινε από τα Παραπολιτικά ,τα οποία φιλοξένησαν και δήλωση του στρατηγού ο οποιος δεν επιβεβαιώνει αλλά δεν κλείνει και τη πόρτα.
Το Φράγκο τον είχαν πιέσει πολλοί από τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας, για να ηγηθεί αλλά εκείνος αρνήθηκε κατηγορηματικά προκαλώντας και δυσαρέσκεια σε πολλούς συναδέλφους του απόστρατους.
Θα το τολμήσει τώρα ο στρατηγός; Θα “γκρεμίσει” όλη τη τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλε ώστε να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις που δεχόταν από κύκλους που τον χαρακτήριζαν “ακροδεξιό”; Θα απαρνηθεί το “διακομματικό προφίλ” που με κόπο -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- προσπάθησε να δημιουργήσει;
Τι δείχνουν ολες αυτές …οι αγωνίες; Ότι κάποιοι στο πολιτικό μας σκηνικό δεν έχουν πάρει “μυρουδιά” για το τι πραγματικά απασχολεί τους πολίτες που υποφέρουν από τα απάνθρωπα μέτρα. Σχεδιάζουν ακόμη με τη λογική “Μαυτογυαλούρου” ,με “χωρισμένα οικόπεδα” αλλά χωρίς ίχνος πολιτικής.
Διαβάστε ακόμη:
Η άνοδος της ακροδεξιάς δεν είναι ελληνικό φαινόμενο – ΒΙΝΤΕΟ
Από το 1987 θα ερευνηθεί η Χρυσή Αυγή – Στο επίκεντρο η χρηματοδότησή της