«Παρέλαση» βουλευτών στο γραφείο Αβραμόπουλου που κινδυνεύει με «αφορισμό»

Η “παρέλαση” βουλευτών στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας συνεχίζεται . Το θέμα; “Μην μας κλείσεις το στρατόπεδο”!
Η φωτογραφία είναι από την συνάντησή του με την Μαρία Αντωνίου που εκλέγεται στην Καστοριά. Μετά από τη συνάντηση μάλιστα δήλωσε:

«Συναντήθηκα σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στο γραφείο του και του εξέθεσα αναλυτικά τις επιπτώσεις που έχουν προκληθεί στην τοπική κοινωνία για τα θέματα των στρατιωτικών μονάδων του νομού μας. Ο κ. Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι η δομή των μονάδων του στρατού θα βελτιωθεί…
και επιπλέον ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για επιπλέον ενίσχυση σε όλο το φάσμα της συνοριακής γραμμής του νομού μας, το οποίο αποτελεί μια από τις πλέον ευαίσθητες ακριτικές περιοχές της χώρας μας».

Η απάντηση Αβραμόπουλου διπλωματική αν και δεν καταννοούμε τι εννοούσε η κ.Αντωνίου όταν μίλησε για “περαιτέρω ενίσχυση”. Είναι προφανές ότι αυτές οι συναντήσεις και πολύ περισσότερο οι δηλώσεις γίνονται για τους ψηφοφόρους. Θέλουμε να πιστεύουμε τουλάχιστον οτι στην Ελλάδα του 2013 την διάταξη των στρατιωτικών δυνάμεων δεν την καθορίζουν οι βουλευτές αλλά οι στρατιωτικοί ηγέτες.

Θέση για το θέμα της Καστοριάς πήρε βέβαια και
ο Μητροπολίτης Καστορίας ο οποίος όπως διαβάζουμε στα sites της πόλης “συζήτησε με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και το θέμα της κατάργησης της Ταξιαρχίας από την περιοχή μας και της γενικότερης αναδιάταξης του στρατού, όπου αποφάσισαν να συνεχίσουν από κοινού τις προσπάθειές τους για να παραμείνει ενισχυμένη η δύναμη του στρατού στην Καστοριά ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
“Κάνω έκκληση στον κ. Πρωθυπουργό να διατηρήσει το Στρατό στην Καστοριά για την ασφάλεια του τόπου μας”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος, ζητώντας την ενεργοποίηση όλων των φορέων”.

Να κινδυνεύει με αφορισμό ο Αβραμόπουλος;