Παναγιωτόπουλος: «Ο ελληνισμός της Αλβανίας ζει» – Τι είπε για την Τουρκία και τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, σχετικά με την Αλβανία, την Τουρκία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις εκλογές της επόμενης Κυριακής.

«Ο ελληνισμός της Αλβανίας ζει», δήλωσε αρχικά ο κ.Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τη σύλληψη του εκλεγμένου πλέον δημάρχου της Χειμμάρας, Φρέντι Μπελέρη. Χαρακτήρισε επικίνδυνες» της πολιτικές της κυβέρνησης του Έντι Ράμα στην Αλβανία και τόνισε ότι η Αθήνα έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως τα διαβήματα στο αλβανικό ΥΠΕΞ, σχετικά με την απόφαση προφυλάκισης του δημάρχου.

«Είναι γεγονός ότι ο Ερντογάν αποκτά ένα προβάδισμα στον δεύτερο γύρο, αλλά εμείς δεν αλλάζουμε στάση». Μιλώντας για τις τουρκικές εκλογές και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός δήλωσε ότι παρά την ύφεση στην προκλητική στάση της Τουρκίας, δεν έχουν αλλάξει οι γεωπολιτικές τους επιδιώξεις. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή στον διάλογο, αλλά δεν θα σταματήσει να ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της, που είναι ο εγγυητής της ασφάλειας της χώρας.

«Η ενίσχυση των ΕΔ συνεχίζεται με εντατικότερους ρυθμούς, δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις στα εθνικά μας δικαιώματα και στη θωράκιση της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.