Όλα στον αέρα για τις συντάξεις

 Το Σκοπιανό κρίνει το αν θα περικοπούν οι συντάξεις, μέσα Νοεμβρίου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Πιο κοντά από ποτέ στο να γίνει δεκτό το ελληνικό αίτημα, ποιες «μάχες» κέρδισε η κυβέρνηση, που βάζουν «πάγο» οι Βρυξέλλες. Μέσα στην εβδομάδα στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια για να κάνουν φύλλο και φτερό τον προϋπολογισμό.

Είναι κοινό μυστικό εδώ και καιρό ότι οι εξελίξεις στα Σκόπια θα ήταν αυτές έκριναν σε ένα βαθμό την τύχη των συντάξεων. Οι ευρωπαίοι θέλουν πάρα πολύ να λυθεί Σκοπιανό και ως εκ τούτου θα έβλεπαν αν μη τι άλλο με θετικό μάτι το ελληνικό αίτημα να μην υπάρξει περικοπή στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Με δεδομένο πλέον ότι οι εξελίξεις στην γειτονική χώρα είναι θετικές, με βάση αυτή τη θέληση των δανειστών, τότε μπορούμε βάσιμα να πιστεύουμε ότι η τρόικα θα δείξει την μέγιστη δυνατή διάθεση να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο θέμα.

Ωστόσο υπάρχει ακόμη δρόμος για να γίνει δεκτό το ελληνικό αίτημα. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να έχουμε λευκό καπνό πριν από τις 3 Δεκεμβρίου στο καθοριστικό Eurogroup, αλλά προφανώς νωρίτερα περί τα μέσα του επόμενου μήνα θα έχουμε σαφείς ενδείξεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr