Οινούσσες: Η συγκλονιστική μαρτυρία του ψαροντουφεκά που βρέθηκε απέναντι σε οπλισμένους Τούρκους

  Επεισόδιο στις Οινούσσες με το τουρκικό λιμενικό να μπλοκάρει το σκάφος του ψαροντουφεκά, Αντώνη Κοντού, ο οποίος περιγράφει τις στιγμές και τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν και θα θυμάται για πάντα. «Υπήρχε κίνδυνος από τα απόνερα που σήκωσαν – Ήθελαν να μας τραβήξουν στην Τουρκία». Η επέμβαση του ελληνικού λιμενικού, οι ενισχύσεις και οι διαπραγματεύσεις για το τέλος της έντασης.

Τις στιγμές αγωνίας που πέρασαν στην περιοχή της νησίδας Βάτου στις Οινούσσες, περιέγραψε στο NewsIt.gr, o ψαροντουφεκάς Αντώνης Κοντός που μαζί με τον φίλο του Δημήτρη Ζαννάρα αποτέλεσαν τους πρωταγωνιστές του θερμού επεισοδίου, που έστησαν ένοπλοι Τούρκοι λιμενικοί.

Τα όσα έζησε όταν είδε σκάφος του τουρκικού λιμενικού να τους κάνει σήμα, την επέμβαση Ελλήνων λιμενικών και τις προσπάθειες που έγιναν στη συνέχεια μέχρι να τερματιστεί το νέο σκηνικό έντασης. Σε ένα θέμα που αποκάλυψε ο ίδιος, τονίζοντας ότι οι Τούρκοι προσπάθησαν να τον δέσουν και να τον πάρουν μαζί τους.

«Στην αρχή δεν καταλάβαμε ότι ήταν Τούρκοι λιμενικοί»

Όπως ανέφερε η τουρκική ακτοφυλακή πέρασε στην ελληνική πλευρά κάνοντας νόημα στους δύο ψαροντουφεκάδες να τους πλησιάσουν. «Στην αρχή και για αρκετή ώρα νομίζαμε ότι πρόκειται για Frontex γιατί δεν υπήρχε κάτι που να δηλώνει ότι ήταν Τούρκοι.

Ακόμα και όταν μας προσέγγισαν μιλούσαν πολύ καλά Αγγλικά. Καταλάβαμε ότι είναι Τούρκοι όταν μίλησαν με τα κινητά τους και τους δόθηκε εντολή να μας πάρουν τα στοιχεία. Επιπλέον μας είπαν ότι θα πρέπει να δεθούμε με αυτούς για να μας τραβήξουν στην τουρκική πλευρά. Ευτυχώς αυτό αποτράπηκε από την παρουσία του Λιμεναρχείου της Χίου.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr