«Πως θα προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά»; Συνέδριο στην Αθήνα για την απάντηση

 
  Ξεκινάνε σήμερα οι εργασίες του Συνεδρίου της International Herald Tribune, που συνοργανώνεται με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με τη συνεργασία της Συμεών Τσομώκος ΑΕ, και καλείται να παρουσιάσει και να προσφέρει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα της εποχής για την οικονομική και επιχειρηματική ανασυγκρότηση της χώρας.
 
Ποιές είναι οι αλλαγές που χρειάζονται? Τι οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις χρειάζεται να συμβάλλουν για να εξασφαλισθεί οτι η Ελληνική Οικονομία μπορεί να σταθεροποιηθεί και να αποκατασταθεί η εικόνα  και η αξιοπιστία της σε παγκόσμιο επίπεδο;
 
Τι θα χρειαστεί η Ελλάδα για να ξεκινήσει να «Προχωράει Μπροστά»;
 
Σκοπός του συνεδρίου είναι να δοθεί η δυνατότητα στη διεθνή και Ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να εκτιμήσει την έκταση και την δέσμευση των προγραμμάτων της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, πέρα απο τις κοινωνικές δυσκολίες και το πολιτικό κόστος που αναμένεται να υπάρξει. Θα παρέχει επίσης πολύτιμες πληροφορίες στους επενδυτές για τους τομείς ανάπτυξης της χώρας που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για διεθνή επιχειρηματικότητα, ενώ θα προσφέρει μια ξεκάθαρη εικόνα για την ικανότητα της Κυβέρνησης να αναβαθμίσει την παρουσία της χώρας και να επανιδρύσει την αξιοπιστία της στην διεθνή σκηνή.
 
Τα θέματα που θα συζητηθούν στο διήμερο συνέδριο αφορούν στην ανάπτυξη της οικονομίας και στις δράσεις για την οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα, στην προσέλκυση επενδύσεων, θέματα Τεχνολογίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού αλλά και ο ρόλος του Ελληνισμού στη στήριξη της χώρας στο οποίο θα απευθύνουν ομιλία Έλληνες που έχουν μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα προκαλέσει η κεντρική ομιλία του παγκόσμίου φήμης policy advisor, Simon Anholt, για το πως πρέπει να αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας προς το εξωτερικό.
 
Το συνέδριο ολοκληρώνεται τη δεύτερη μέρα με ένα πολύ δυναμικό σεμινάριο “branding” με τον  «γκουρού» στον χώρο, κ. Peter Economides, και τη συμμετοχή επιφανών επιχειρηματιών που καινοτομούν στους κλάδους των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται.
 
Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών του συνεδρίου είναι: ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Υπουργοί και Υφυπουργοί της Ελληνικής Κυβέρνησης, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, ο Έλληνας μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουίου εκπρόσωπος γερμανικού κόμματος, κ. Jorgo Chatzimarkakis, σημαντικοί διεθνείς οικονομολόγοι όπως η κα. Megan Green, Director of Economic Research του Roubini Global Economics αλλά και επιφανείς επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.