Οι κρίσεις Αρχηγών, η «άνοδος» Κουβέλη στο ΥΕΘΑ και η «σκάντζα» υπαρχηγών!

Η απόφαση να μην γίνουν αλλαγές σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων όλα δείχνουν ότι “κλειδώνει”. Χθες βράδυ το κλίμα στο “στρατόπεδο” όσων αναμένουν αλλαγές ήταν βαρύ καθώς τα μηνύματα ήταν γι΄ αυτούς αρνητικά. 

Η κυβέρνηση που έστω και τυπικά είναι τρικομματική δεν έχει λόγο να προσθέσει κι άλλα σημεία τριβής μεταξύ των κομμάτων που την απαρτίζουν. Αυτή φαίνεται ότι είναι η άποψη που κερδίζει έδαφος και αυτό ίσως να γίνει σαφές και στην συνάντηση που θα έχει ο Φώτης Κουβέλης ,πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ,με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο στο γραφείο του δεύτερου στο ΥΕΘΑ. Η προετοιμασία αυτής της επίσκεψης μάλιστα προκάλεσε όργιο φημών αργά χθες το βράδυ!

Η παραμονή των Αρχηγών μέσα στη νύχτα στα γραφεία τους δημιούργησε την πεποίθηση ότι “κάτι τρέχει”. Τελικά αποδείχτηκε ότι ο ΥΕΘΑ ήθελε να δει τους Αρχηγούς για να προετοιμαστούν για την επίσκεψη Κουβέλη!

Ίσως τελικά η πιο “εντυπωσιακή” αλλαγή στις πολυαναμενόμενες κρίσεις να μην γίνει σε επίπεδο Αρχηγών, αλλά σε επίπεδο υπαρχηγών, με την προώθηση του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Β.Αποστολάκη στην θέση του Αρχηγού Στολου και την μετακίνηση του υπαρχηγού ΓΕΝ στη θέση που θα αφήσει κενή ο Β.Αποστολάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο «πόλεμος των κρίσεων», οι Αρχηγοί και οι κυβερνητικές προθέσεις. Ποιοι θέλουν αλλαγές;

Αναστολή εκτελέσεως μεταθέσεων. Ποιος επιδοτεί την αυθαιρεσία;

Στα δικαστήρια η «μετωπική σύγκρουση» του Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου με τον ΣΥΣΜΕΔ