Οι Ένοπλες Δυνάμεις πενθούν και πρέπει να υποδεχτούν τη νέα ηγεσία χωρίς παράτες!

Πένθος στις Ένοπλες Δυναμεις και αποδόσεις τιμών στην νέα ηγεσία δεν πάνε μαζί. Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr στο ΓΕΕΘΑ προσπαθούν να τα…συνδυάσουν. Σχεδιάζουν λοιπόν κάτι που να μοιάζει με τελετή παράδοσης παραλαβής υπό κανονικές συνθήκες. Αγήματα και μπάντες θα παραταχθούν και απλά θα παίξουν…χαμηλά τον Εθνικό Ύμνο .Τα αγήματα δεν θα παρουσιάσουν όπλα αλλα θα ειναι όλοι παρά πόδα.

Σύμφωνα με όσα μας λένε όσοι γνωρίζουν το πρωτόκολλο αυτά δεν προβλέπονται πουθενά. Και θα ήταν καλό και για την απερχόμενη ηγεσία αλλα και για αυτή που έρχεται να τιμήσουν την μνήμη των πιλότων μας όπως ακριβώς προβλέπεται όταν οι ΕΔ βρίσκονται σε πένθος.

Νομίζουμε ότι σε κανέναν δεν θα λείψουν τα εμβατήρια και οι μπάντες όταν θρηνούμε τον χαμό δυο ανθρώπων των ΕΔ.

Χθες συνετρίβη το διθέσιο αεροσκάφος F-16D Block 50 της 111ΠΜ/341Μ το οποίο συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. To F16 συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό των δύο πιλότων. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών.