Ο ΥΕΘΑ επέδωσε τα πτυχία στην 8η εκπαιδευτική σειρά ΔΙΜΑ της ΣΕΘΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τη στρατιωτική ηγεσία, επέδωσε τα πτυχία στους αποφοίτους της 8ης εκπαιδευτικής σειράς διαδικτυακής μάθησης (ΔΙΜΑ) της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Η τελετή αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνολικά αποφοίτησαν 103 Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων (63 από το Στρατό Ξηράς, 25 από το Πολεμικό Ναυτικό, 14 από την Πολεμική Αεροπορία, 1 από τα Κοινά Σώματα), 4 Αξιωματικοί από τα Σώματα Ασφαλείας (2 από Ελληνική Αστυνομία, 1 από το Πυροσβεστικό Σώμα, 1 από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή), 14 Αξιωματικοί από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, 1 Αξιωματικός από τα Σώματα Ασφαλείας Κύπρου και 3 Μόνιμοι Πολιτικοί Υπάλληλοι.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά, που μου δίνεται η ευκαιρία να παρίσταμαι στη σημερινή εκδήλωση απονομής πτυχίων στους αποφοίτους σπουδαστές της 8ης εκπαιδευτικής σειράς Διαδικτυακής Μάθησης της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Είστε η αυριανή ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος, των Υπηρεσιών Πληροφοριών.

Όπως έχω ξαναπεί η ΣΕΘΑ αποτελεί το μεταπτυχιακό σχολείο διακλαδικού χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι η ύψιστη μετεκπαιδευτική διαδικασία που συντελείται διακλαδικά στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ως απόρροια των οδηγιών προκύπτει ως πάγια και διαχρονική η ανάγκη να αναβαθμίσουμε όσο γίνεται περισσότερο τη Σχολή Εθνικής Άμυνας, να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τους ήδη υπάρχοντες δεσμούς της με ξένα και ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, να επιμείνουμε στο μεταπτυχιακό χαρακτήρα της, αλλά και στη λειτουργία του τμήματος Διεθνών Σπουδών, το οποίο λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία.

Θέλουμε ο αξιωματικός που αποφοιτεί από τη ΣΕΘΑ να είναι ένας σύγχρονος επιχειρησιακός αξιωματικός, με διακλαδική συνείδηση, που αντιλαμβάνεται όλα τα θέματα σε επιχειρησιακό και στρατηγικό επίπεδο.

Επενδύουμε στην επιστημοσύνη των στελεχών, ώστε να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στις προκλήσεις του επαγγέλματός τους σε διεθνές επίπεδο.

Επίσης είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι μέσα από τη συνεκπαίδευση που πραγματοποιείται στη ΣΕΘΑ, δίνεται η ευκαιρία στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Δημόσιου Τομέα γενικότερα, αλλά και των Ελληνοκυπρίων στελεχών, να αποκτήσουν κοινό τόπο στα γνωστικά πεδία των κύκλων σπουδών τους.


Αυτό συνεισφέρει στην προαγωγή της διακλαδικότητας, της διαλειτουργικότητας και της συνέργειας, με σκοπό τη συντονισμένη προσφορά στον πολίτη από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Περαιτέρω συμβάλλει στην ενδυνάμωση της φιλίας και στην εμβάθυνση της σχέσης μας με τους αδελφούς Κύπριους, αλλά και με άλλα κράτη, τα στελέχη των οποίων φοιτούν τόσο στο τμήμα κανονικής παρακολούθησης όσο και στο τμήμα διεθνών σπουδών».