Ο Τσίπρας για την στάση Καμμένου στο Μακεδονικό: Δεν είναι έμπορος πατριωτισμού

Δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή από τη συμφωνία το Σκοπιανό, όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης.Αναφερόμενος στη διαφωνία των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη «Βόρεια Μακεδονία» ο κ. Τσίπρας ανέφερε αρχικά πως όταν ξεκίνησε η κυβερνητική συνεργασία δεν υπήρχε ορίζοντας να υπάρξει μια τέτοια Συμφωνία.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν ζητά από τον Πάνο Καμμένο να αλλάξει τη θέση αρχής του. Του ζητά να αναγνωρίσει και να μη θέσει σε κίνδυνο τη διακυβέρνηση, την πορεία της χώρας, «την κρίσιμη αυτή στιγμή μάλιστα που είμαστε κοντά να ολοκληρωθεί αυτή τη διαδικασία«.
Και τόνισε: «Ο Π. Καμμένος έχει τις αρχές και τις αξίες του, αλλά δεν είναι έμπορος πατριωτισμού. Δεν θα ρίξει την κυβέρνηση για να κάνει πολιτική καριέρα, όπως έκανε ο κ. Σαμαράς«.

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με τη στάση του για τη συμφωνία με τα Σκόπια. Καταλόγισε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας «πολιτική τζογαδόρου, ανεύθυνη στάση απέναντι σε ένα εθνικό θέμα«.Ο Πρωθυπουργός μίλησε για την αλλαγή διάφορων θέσεων εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη τους τελευταίους μήνες και για το γεγονός ότι στο εξωτερικό παρουσίαζε άλλες θέσεις απ’ ό,τι έκανε όταν επέστρεφε στο εσωτερικό.