Ο Καμμένος «τρόλλαρε» τους Τούρκους: «Δεν λειτούργησε καλά το σύστημα παρακολούθησης τους στα Ίμια»

Ο Πάνος Καμμένος μπορεί να συγκινήθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ωστόσο σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις τόσο για όσα συνέβησαν στην εσωτερική πολιτική σκηνή όσο και για τους εξωτερικούς «δρώντες» όπως η Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ σχολίασε την χθεσινή «τελική πράξη» του με την πτήση στα Ίμια, την κριτική που δέχθηκε για την στολή αλλά αφήνοντας και «αιχμές» για τον Ακάρ και το σύστημα παρακολούθησης της Τουρκίας στα Ίμια, για το οποίο οι γείτονες περηφανεύονται.

Χαρακτηριστικά ο Καμμένος δήλωσε πως » χθες κλείνοντας τον κύκλο με την παραίτηση μου, θεώρησα ότι θα έπρεπε να τον κλείσω αυτόν τον κύκλο καταθέτοντας στεφάνι για να δείξω ότι οι ΕΔ κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό.

«Και να ήταν εκεί οι Τούρκοι πάλι θα πήγαινα. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον Ακάρ. Οι μεγάλες και βαριές ανακοινώσεις δεν βοηθούν κανέναν».

«Μεγαλόπνοοα σχέδια και προσβολή της κυριαρχίας δεν είναι ίδιον δικό μας. Και επειδή έχουν κάνει και ανακοινώσεις για το νέο σύστημα παρακολούθησης(στα Ίμια) χθες δεν λειτούργησε καλά».

Μου καταλογίζουν ότι φόρεσα στολές παραλλαγής. Αλλά έμαθα πολλά πηγαίνοντας στα φυλάκια, μένοντας το βράδυ στα πλοία του Π. Μαθαίνεις πολλά αντί να διαβάζεις τις υπηρεσιακές αναφορές.

Ο Καμμένος στον ίδιο τόνο συνέχισε τις «αιχμές» στην Τουρκία αλλά και στον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά σχετικά με την ανακήρυξη της ΑΟΖ «αυτά να τα χειριστούν αυτοί που παραλαμβάνουν. Εγώ δεν είμαι Κοτζιάς. Όσον αφορά στο Casus Belli και τα νταηλίκια η Τουρκία πρέπει να δει ποιο είναι το συμφέρον τη.

Η Ελλάδα ποτέ δεν παραβίασε το διεθνές Δίκαιο. Και τα κυριαρχικά της δικαιώματα εφαρμόζει και θα τα εφαρμόζει. Και θα έχει δίπλα της εκείνους που αντιλαμβάνονται ότι στην περιοχή ότι ο παραβάτης στην περιοχή δεν είμαστε εμείς

Με την είσοδο του ισλαμικού φονταμενταλιστικού στοιχείου στον Τουρκικό στρατό και εάν η Τουρκία αποκτήσει και F-35 και S-400 τότε η Ελλάδα δεν θα μπορεί να σταματήσει μια επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης της Δύσης.

Θα πρέπει για αυτό η Ελλάδα να εξοπλιστεί με νέα προγράμματα που θα χρηματοδοτήσει η συμμαχία. Αν οι ΗΠΑ επιτρέψουν να αλλάξει η ισορροπία στο Αιγαίο θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός τεράστιο προβλήματος για τη Δύση.

Για το θέμα των δύο στρατιωτικών ο Καμμένος σχολίασε πως ήταν ένα μεγάλο θέμα που αποτελούσε βαρίδι ήταν της απελευθέρωσης των Ελλήνων στρατιωτικών. Δεν θα ήμουν χαρούμενος να παραδώσω το Υπουργείο χωρίς την απελευθέρωσή τους.

Στη συνέχεια μίλησε για τα λάθη που έκανε κατά την διάρκεια της θητείας του αλλά και για το νέο Υπουργό Άμυνας Ναύαρχο Αποστολάκη «ότι λάθη έγιναν ήταν από λάθος χειρισμούς και όχι σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που αναλαμβάνει ο ναύαρχος Αποστολάκης γιατί δεν είναι πολιτικό πρόσωπο».

«Πιστεύω ότι οι ΕΔ πρέπει να μείνουν μακριά από την αντιπαράθεση της πολιτικής.Η μη εμπλοκή εξασφαλίζει την ενότητα. Ο Υπουργός Αποστολάκης που δεν έχει πολιτικές δεσμεύσεις θα είναι ένας υπουργός που θα βοηθήσει τις πολιτικές δυνάμεις να εξαιρέσουν τις ΕΔ από την αντιπαράθεση.  Τον βλέπετε σήμερα είναι η τελευταία ημέρα με στολή. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμένα. Ηταν η διαδοχή που φανταζόμουν σαν η πιο ομαλή και ασφαλής επιλογή όχι μόνο για το υπουργείο αλλά για τη χώρα».

Ενώ τέλος, κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του, πολύ συνοπτικά είπε πως » παραδίδω έδαφος, θαλάσσια και εναέρια σύνορα όπως τα παρέλαβα. Σαν υπουργός είχα το καθήκον να παραδώσω την ίδια πατρίδα».