Ο γρίφος του ανασχηματισμού – Πότε θα γίνει και τι σχέδια υπάρχουν για το ΥΠΕΘΑ

Τον γρίφο του ανασχηματισμού προσπαθούν να λύσουν στο Μαξίμου. Και φαίνεται ότι δεν είναι εύκολος. Οι πληροφορίες λένε ότι ίσως σήμερα να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα. Ωστόσο το γεγονός ότι ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος βρίσκεται στην Ικαρία απ΄ όπου θα επιστρέψει την Κυριακή , δείχνει ότι ενδέχεται να “πάει πίσω” για δύο 24ωρα.

Στο ΥΠΕΘΑ είναι γνωστό ότι θα υπάρξουν αλλαγές. Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος θα αποχωρήσει ,λόγω της αρνητικής του ψήφου στην Βουλή . Το ερώτημα δεν είναι μόνο απο ποιον θα αντικατασταθεί.

Υπάρχουν σκέψεις για κατάργηση της θέσης του ΑΝΥΕΘΑ. Αυτό είναι το ένα σενάριο. Μ’ αυτή την άποψη φαίνεται να είναι σύμφωνος και ο Π.Καμμένος.

Τι δεύτερο σενάριο θέλει την τοποθέτηση του Γιώργου Βαρεμένου στην θέση του ΑΝΥΕΘΑ. Δημοσιογράφος για πολλά χρόνια, είχε ασχοληθεί με τα θέματα της άμυνας ως βουλευτής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Καμμένος δεν έχει αντίρρηση,αν αυτή είναι η επιλογή του Μαξίμου.

Το τρίτο σενάριο θέλει αναβάθμιση του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα σε ΑΝΥΕΘΑ. Ο Καμμένος έχει “ουδέτερη” στάση σ΄ αυτή την πρόταση.

Υπάρχει ένα ακόμη ενδεχόμενο, αν τελικά επικρατήσει το σενάριο “αναβάθμισης” του Τόσκα. Να γίνει ΥΦΕΘΑ ο σημερινός γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Ταφύλλης.