Νίκος Δένδιας: Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος ΥΕΘΑ – Μήνυμα φιλίας αλλά και αποφασιστικότητας στην Τουρκία [pics,vids]

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έφτασε γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι ο νέος υπουργός Νίκος Δένδιας, για να αναλάβει τα καθήκοντά του από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο κ. Δένδιας συνοδευόταν από τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά που έδειχνε πως «γνώριζε τα κατατόπια», αλλά και τον έτερο υφυπουργό, Ιωάννη Κεφαλογιάννη. Παρών φυσικά και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Δείτε το βίντεο από την στιγμή άφιξης του νέου υπουργού στο ΥΠΕΘΑ και τις πρώτες δηλώσεις του:

Ο κύριος Δένδιας, στι πρώτες δηλώσεις του από τη νέα αυτή θέση ευχαρίστησε τον προκάτοχό του, κ.Νίκο Παναγιωτόπουλο για το έργο του και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και όλη την ηγφεσία των ΕΔ «για την ακμαία κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις μας και το υψηλό φρόνημα που τις διακατέχει».

«Είναι συνταγματική υποχρέωση η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σε αυτήν την κρίσιμη παγκόσμια συγκυρία», δήλωσε ο ΥΕΘΑ.

Μήνυμα φιλίας αλλά και αποφασιστικότητας στην Τουρκία απέστειλε ο νέος υπουργός Άμυνας.

«Η Ελλάδα ιστορικά κρατά κλάδο ελαίας αλλά και ξίφος δικαίου μη επιτρέποντας σε κανένα. να επιβουλεύεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας. Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας η Ελλάδα επιζητά αρμονικες σχέσεις με τις γειτονικές της χωρες. 

Ο κ Δένδιας εξέφρασε τη προσδοκία να αξιοποιηθεί το καλό κλίμα της τελευταίας περιόδου λέγοντας ότι η Ελλάδα επιθυμεί σχέση ειλικρίνειας με τη Τουρκία. «Οι δύο χώρες έχουν να κερδίσουν από την εμπέδωση καλού κλίματος». 

Τέλος ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι στον χώρο της εθνικής δεν επιτρέπεται μικροκομματικες σκοπιμότητες. «Απαιτείται συναίνεση και ομοψυχία».

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή: