Νίκος Δένδιας: Επίσκεψη ΥΕΘΑ στην ΑΣΔΥΣ – «Η υλοποίηση της Ατζέντας 2030 έχει ήδη αρχίσει» [pics, vid]

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, ενημερωτική επίσκεψη στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), στο Στρατόπεδο «Ζορμπά» στο Γουδί.

Τον ΥΕΘΑ συνόδευαν ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Ο κ. Δένδιας είχε λεπτομερή ενημέρωση από τον Διοικητή της ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπαλομύτη και τους επιτελείς του Σχηματισμού.

Οι δηλώσεις ΥΕΘΑ

«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό ΓΕΣ.

Η ΑΣΔΥΣ είναι ένας κομβικής σημασίας σχηματισμός για τον Ελληνικό Στρατό, για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Γιατί ένας αξιόμαχος στρατός δεν χρειάζεται μόνο δυνάμεις πρώτης γραμμής, χρειάζεται έναν ολόκληρο μηχανισμό υποστήριξης κι αυτός ο μηχανισμός υποστήριξης είναι η ΑΣΔΥΣ.

Θα ήθελα να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από αυτά που είδα και είχα την ευκαιρία να αντιληφθώ, από την ενημέρωση που μου έγινε από τον Διοικητή.

Η ΑΣΔΥΣ είναι ένα απαραίτητο τμήμα της »Ατζέντας 2030» για τις Ένοπλες Δυνάμεις που θα μεταρρυθμίζονται και πρέπει επίσης, όπως είπα προηγουμένως, να υποστηρίζονται. Και βέβαια, νομίζω πως είναι φανερό πια ότι η »Ατζέντα 2030» εκτελείται.

Χθες είχα την ευκαιρία, στο ΚΥΣΕΑ, να εισηγηθώ την απόκτηση των είκοσι F-35 (είκοσι με την option απόκτησης άλλων είκοσι) και επίσης την έναρξη συμμετοχής της πατρίδας μας, του Πολεμικού μας Ναυτικού, στο πρόγραμμα των Φρεγατών Constellation στην πρώτη φάση, που είναι φάση τεχνικών προδιαγραφών και προσδιορισμού του πώς ελληνικά ναυπηγεία θα μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα.

Όπως επίσης έκανα και την εισήγησή για την προμήθεια των μη επανδρωμένων ελικοπτέρων S-100, τα οποία θα επιχειρούν από τις νέες φρεγάτες Belharra, του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Θα ήθελα και πάλι, αφού εκφράσω την αισιοδοξία μου για την πολύ μεγάλη προσπάθεια για την μεταρρύθμιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που συντελείται υπό την επικεφαλίδα »Ατζέντα 2030», να εκφράσω επίσης την ευγνωμοσύνη μου στις γυναίκες και τους άντρες, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν αυτήν την δύσκολή εποχή, για να διατηρεί η πατρίδα μας αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις».

Δείτε βίντεο και περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη: