Νέα δομή Ενόπλων Δυνάμεων: Τι δήλωσε ο Παναγιωτόπουλος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος μετά από την επτάωρη παρουσίαση της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ότι “βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι με τη νέα δομή οι Ένοπλες Δυνάμεις και στους τρεις κλάδους γίνονται λειτουργικότερες, αποτελεσματικότερες και πιο γρήγορες στην εκτέλεση της αποστολής που τους έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός.

Ενισχύονται οι μάχιμες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, συρρικνώνονται εκεί που χρειάζεται οι δομές διοίκησης για να δοθεί ακριβώς το βάρος στις μάχιμες μονάδες”.

Όσο για την εξοικονόμηση πόρων;

“Αν ρωτήσετε αν έχουμε εξοικονόμηση πόρων βεβαίως έχουμε και εξοικονόμηση πόρων. Αλλά το βασικό ζητούμενο δεν ήταν αυτό. Το βασικό ζητούμενο, για αυτό και ξεκίνησε αυτή η ιστορία από το 2009, ήταν να έχουμε αποτελεσματικότερες και πιο δυνατές Ένοπλες Δυνάμεις, να εξασφαλίζουν ακόμα περισσότερο την υψηλή αποτρεπτική ισχύ της χώρας, το αξιόμαχο και βεβαίως την μεγάλη και υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα”.

Απατώντας σε ερώτηση περί περιττών στρατοπέδων ο ΥΕΘΑ είπε ότι “ό,τι είναι περιττό πρέπει να τελειώνει και να γυρίζουμε σελίδα”.