Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας: Τι απάντησε ο ΥΕΘΑ για τις κρατήσεις στους προϋπολογισμούς

Ο ΥΕΘΑ κ.Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απάντησε σε ερώτηση βουλευτών σχετικά με τις κρατήσεις στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας.

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Θεόδωρος Δρίτσας, με θέμα »Εμπαιγμός η συνέχιση των κρατήσεων του Ν.4093/12 στα μερίσματα στους προϋπολογισμούς του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας και του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Αεροπορίας», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Το νομοσχεδίο του ΥΠΕΘΑ με τίτλο: «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις», κατόπιν ψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων (ΒτΕ) και δημοσίευσης με τον Ν. 5018/2023 (Α΄ 25), προβλέπει την παύση των κρατήσεων θέματος.

Συναφώς, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι προγενέστεροι του νομοσχεδίου εγκεκριμένοι προϋπολογισμοί στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας δύνανται να αναμορφωθούν αναλόγως», ανέφερε ο ΥΕΘΑ.