Μετανάστες μεταξύ ζωής και θανάτου στο Αιγαίο! Συγκλονιστικές φωτογραφίες!

Η ιστορία της 18χρονης παραπληγικής κοπέλας που ανασύρθηκε από τη μανιασμένη αυτές τις ημέρες θάλασσα του Αιγαίου, είναι μία από τις πολλές συγκλονιστικές ιστορίες που τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού ζούν κάθε μέρα, κάθε ώρα στο Αρχιπέλαγος.

Τα πληρώματα των πολεμικών μας πλοίων και των σκαφών του Λιμενικού Σώματος, έχουν αποκτήσει τα δικά τους “ψυχικά τραύματα” απ΄ όσα καλούνται να διαχειριστούν. Οι ιστορίες που κάνουν ακόμη και σκληροτράχηλους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς να “λυγίσουν” αμέτρητες.

Τα δάκρυα έρχονται μετά από την περιπέτεια της διάσωσης ανθρώπινων ψυχών από τα μανιασμένα κύματα.

Οι εικόνες αποτυπώνονται στον εγκέφαλο και έρχονται και ξανάρχονται μπροστά στα μάτια τους.

Ο καιρός στο Αιγαίο αρχίζει να γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο άγριος. Ωστόσο ο κίνδυνος και ο φόβος είναι κάτι που πάντα ηττούνται από την απόγνωση. Και από απόγνωση έχουν άφθονη οι απελπισμένοι άνθρωποι ,άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά που θέλουν πάση θυσία να περάσουν την “υδάτινη γέφυρα” του Αιγαίου. Ξέρουν ότι παίζουν τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους κορώνα-γράμματα. Αλλά δεν έχουν επιλογή.

Οι φωτογραφίες του Reuters είναι συγκλονιστικές. Φαντστείτε ότι είναι τραβηγμένες μόνο από ένα σημείο του Αιγαίου, που κάθε μέρα υποδέχεται μετανάστες και πρόσφυγες. Τη Λέσβο. Φωτογραφίες που περιλαμβάνουν πολλά απ΄ όσα τα πληρώματα των πλοίων του ΠΝ και του ΛΣ βλέπουν κάθε μέρα.