Μετά τη Χρυσή Αυγή η ώρα του «συνταγματάρχη Βαρτάνη» – Νέο σήριαλ με Καρχιμάκη

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Οι “κομάντος του Καρχιμάκη” ήταν ο φόβος και ο τρόμος των “γαλάζιων” υπουργών Εθνικής Άμυνας τη περίοδο 2004-2009. Οι ερωτήσεις του Κρητικού βουλευτή και πρώην υπουργού έπεφταν “βροχή” και συχνά έφερναν σε δύσκολη θέση τη κυβέρνηση.

Πάντα οι ερωτήσεις του ήταν “στοιχειοθετημένες” με ντοκουμέντα και με έγγραφα,από τα οποία κάποια ήταν διαβαθμισμένα. Το ερώτημα είναι γιατί τώρα μια άλλη κυβέρνηση της ΝΔ με πρόεδρο το Σαμαρά, θυμήθηκε τον Καρχιμάκη και τη δράση του. Γιατί δεν το είχε κάνει τότε η κυβέρνηση;

Ο Καρχιμάκης αν και δεν είναι πια βουλευτής εξακολουθεί να ενοχλεί με απόψεις και παρεμβάσεις του. Και η παλιά του δράση αν πράγματι είχε αρχειοθετημένα έγγραφα διαβαθμισμένα δίνει αφορμή για να ελεχθεί δικαστικά.

Το ερώτημα είναι αν ο Κρητικός πρώην βουλευτής έθεσε ποτέ την Εθνική Ασφάλεια της χώρας σε κίνδυνο. Δεν θυμόμαστε κάτι τέτοιο.

Το αναφέρουμε αυτό το τελευταίο γιατί διαχρονικά έχει αποδειχτεί ότι το “απόρρητο” στις Ένοπλες Δυνάμεις ,δεν το επικαλούνται οι αρμόδιοι επειδή αγωνιούν για την ασφάλεια της χώρας. Ανησυχούν για τις δικές τους ευθύνες και παραλείψεις!

Με τη δικαιολογία του “απορρήτου” καλύφθηκαν δεκαετίες ολόκληρες μεγάλες ελλείψεις των Ενόπλων Δυνάμεων, πολλά προβλήματα και κενά. “Μην γράψετε τίποτα είναι απόρρητο” , ήταν πολύ συχνά η “δικαιολογία”. Που πάντα έπειθε.

Μόνο που περνώντας τα χρόνια διαπιστώσαμε όσοι ασχολούμαστε με το χώρο της Άμυνας ότι το “απόρρητο” και η επίκλησή του ήταν ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγουν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά αφήνοντας το όποιο προβλημα “για το επόμενο”. Ο οποίος ακολουθούσε το παράδειγμά τους.

Επειδή διαπιστώνουμε τα τελευταία 24ωρα μια ατμόσφαιρα … “Άγνωστου Πολέμου” και Ζεράρ Ντε Βιλιέ δεν γνωρίζουμε αν η κυβέρνηση μ΄ αυτό το τρόπο αποτίει φόρο τιμής στο Νίκο Φώσκολο και στον Γάλλο συγγραφέα κατασκοπικών μυθιστορημάτων. Η είσοδος του διοικητή της ΕΥΠ με “διώκτες κοριών” στη Βουλή και η χθεσινή υπόθεση του Καρχιμάκη δείχνουν ότι κάποιοι έχουν βρει “νέο σήριαλ” για να τραβήξουν την προσοχή μας από τα πραγματικά σοβαρά.

Ας πάψουν να βλέπουν πολλές κατασκοπικές ταινίες κι ας κυνηγήσουν όσους πραγματικά βλάπτουν την Εθνική Ασφάλεια της χώρας . Δεν είναι και λίγοι.

ΥΓ . Όπως γράψαμε και χτες αν τα έγγραφα που έχουν βρεθεί στο σπίτι του Καρχιμάκη αφορούν μόνο στη πτώση του Chinook το 2004…θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. 

Διαβάστε ακόμη:

Τα «απόρρητα» του Καρχιμάκη, το Chinook που έπεσε και ο Λιακουνάκος!

Τρείς απίθανες ιστορίες για την ΕΥΠ, με «ξανθιές», σεξ και παρακολουθήσεις πολιτικών!