ΜΕΔΟΥΣΑ 9: Ο ΥΕΘΑ στην διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου [pics]

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος έδωσε «ηχηρό παρών» στην Κρήτη κατά την διάρκεια της διακλαδικής άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 9» που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, με την συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνάντησε προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ μαζί του ήταν και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Πτέραρχος Χριστοδούλου, μαζί με τον οποίο παρακολούθησαν αεροπορικές δυνάμεις κατά την εκτέλεση των αποστολών τους στο πλαίσιο της άσκησης.

Υπενθυμίζεται ότι η διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου, με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 9» διεξάγεται, ήδη από την 1η Νοεμβρίου, ενώ θα ολοκληρωθεί μεθαύριο στις 8 Νοεμβρίου 2019, στην ευρύτερη περιοχή Κρήτης και νοτίως Πελοποννήσου.

Στην εν λόγω άσκηση προσκλήθηκαν και συμμετέουν οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) της Κύπρου, ενώ σκοπός της εν λόγω άσκησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των ΕΔ των συμμετεχουσών χωρών.

Παράλληλα έχουν προσκληθεί παρατηρητές από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Μαρόκο, Μπαχρέιν, Νότιο Κορέα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σερβία και ΗΠΑ.

 

Φωτογραφίες InTime News