«Μακελειό» Δαβάκη με Χίο για ρεπορτάζ σχετικά με σύμβαση

“Μακελειό” του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη με τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο.

Ο δεύτερος στην εκπομπή που έχει στο Extra παρουσίασε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία Kestrel -ο ιδιοκτήτης της οποίας έχει κατονομαστεί από τον Κάντα ως ένας απ΄ αυτούς που του έδωσαν χρήματα- είχε κερδίσει σύμβαση από το ΥΠΕΘΑ ,λίγες μέρες πριν γίνουν οι αποκαλύψεις Κάντα.

Από την πλευρά του ο ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης με ανακοίνωση του επισημαίνει:

Με αφορμή την κακοήθη επίθεση που δέχθηκε ο ΥΦΕΘΑ κ. Θανάσης Δαβάκης στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμούς EXTRA «Αποκαλυπτικό Δελτίο» από τον δημοσιογράφο κ. Χίο σχετικά με τον ψευδεύστατο ισχυρισμό ότι ο υφυπουργός υπέγραψε σύμβαση έργου με την εταιρία Kestrel, από το Γραφείο
Τύπου του ΥΦΕΘΑ και προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζονται τα εξής:

1. Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχε μόνο μία κοινοπραξία δύο εταιριών, η «Baron Services Inc. & Kestrel – Information Systems SA».

2. Η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού για την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών και η Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΓΔΟΣΥ), εισηγήθηκαν την αποδοχή της προσφοράς της συγκεκριμένης κοινοπραξίας ως «έγκυρης, πλήρους, τεχνικά τεκμηριωμένης και υπερκαλύπτουσας τους όρους της διακήρυξης». Η εισήγηση αυτή έγινε αποδεκτή με τη σύμφωνη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας ενώ αξίζει να τονιστεί πως δεν υπήρξε ουδεμία προσφυγή ή καταγγελία από οιονδήποτε έχοντα έννομο συμφέρον κατά της προσφοράς, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσας διαδικασίας.

3. Ο ΥΦΕΘΑ κ. Δαβάκης δεν κατακύρωσε τον διαγωνισμό ούτε υπέγραψε σύμβαση, αλλά απλώς απεδέχθη την τεχνική προσφορά, που αποτελεί μέρος της διαγωνιστικής διαδικασίας. Για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός απαιτείται επιπλέον αποδοχή της οικονομικής προσφοράς και έκδοση κατακυρωτικής απόφασης, τα οποία δεν έχουν γίνει.
 
Κατόπιν των παραπάνω, γίνεται σαφές ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν είχε την πρόθεση να αποκαλύψει κάποιο σκάνδαλο, αλλά να λασπολογήσει προς δημιουργία εντυπώσεων .Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.
Κατόπιν των εξελίξεων, ο κ. Δαβάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα. Οποιαδήποτε προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό. Όλοι σε αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε καλά και η πορεία του καθενός μας είναι γνωστή».