ΚΥΣΕΑ: Τι υποσχέθηκε ο Τσίπρας για τις συνεδριάσεις του προκαλώντας ελπίδες

Ευχάριστη έκπληξη ήταν τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε το ΚΥΣΕΑ δεν θα συνεδριάζει μόνο για να επικυρώνει αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, ειδικά για εξοπλισμούς,αλλά θα συνέρχεται για να χαράσει πολιτική και στρατηγική. Ελπίζουμε ότι δεν θα μείνουμε στα λόγια,αλλά θα το δούμε και στην πράξη.

Αν πράγματι έχει σκοπό να το πράξει θα πρέπει να δούμε σύντομα αρκετές συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ αφού πολιτική και στρατηγική για τα περισσότερα από τα θέματα που θα πρέπει να απασχολούν τη χώρα δεν υπάρχει.

Ευχόμαστε ο Τσίπρας να πιστεύει στην “ανάσταση” του ΚΥΣΕΑ. Για τον Καμμένο δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία.

Το ΚΥΣΕΑ , θα έπρεπε να είναι ίσως το πιο σοβαρό κυβερνητικό όργανο,με δεδομένη τη θέση της χώρας και τις απειλές που καλείται να διαχειριστεί. Έχει μετατραπεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε μια …σύναξη υπουργών , όπου ο ΥΕΘΑ εισηγείται όσα έχει εγκρίνει ο πρωθυπουργός και οι συμμετέχοντες υπουργοί απλά υπογράφουν! Αυτό το υποστήριξαν και όσοι συμμετείχαν στα ΚΥΣΕΑ που έλαβαν τις αποφάσεις επί εποχής Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος δικαίως επικαλείται τους συναδέλφους του.

Ο απόλυτος εξευτελισμός του ΚΥΣΕΑ συντελέσθηκε επί πρωθυπουργίας Σημίτη και όχι μόνο για τις αποφάσεις περί εξοπλισμών. Το βράδυ των Ιμίων το ΚΥΣΕΑ…πέθανε! Με τη χώρα σε πολεμική κατάσταση ο πρωθυπουργός συγκάλεσε ΚΥΣΕΑ στη Βουλή κι οχι στο ΥΠΕΘΑ. Τα όσα ακούστηκαν εκεί μέσα έχουν πολλές φορές γραφτεί και δεν είναι ευχάριστα.

Ακόμη και για τα θέματα των εξοπλισμών όμως η λειτουργια του ΚΥΣΕΑ κατήντησε …ανέκδοτο! Προγράμματα που εγκρίθηκαν από ΚΥΣΕΑ διαφορετικών κυβερνήσεων δεν προχωρούν ,γιατί όταν το κόμμα που τα ενέκρινε στη …δική του συνεδρίαση περάσει στην αντιπολίτευση τα καταγγέλει…ως σκάνδαλο επειδή τα ενέκρινε το αντίπαλο κόμμα που στο μεταξύ έγινε κυβέρνηση.

Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει πράξη όσα είπε και θα μετατρέψει το ΚΥΣΕΑ σ΄ ένα χρήσιμο “εγαλείο” χάραξης πολιτικής και στρατηγικής. Κρατάμε μικρό καλάθι ,αλλά και μόνο το γεγονός ότι ειπώθηκε δημιουργεί κάποιες αμυδρές ελπίδες για κάτι καλύτερο.