ΚΥΣΕΑ στις οκτώ μετά από πολλές διαβουλεύσεις για τους Αρχηγούς και ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Μετά από μια μέρα γεμάτη ένταση και πάρα πολλές διαβουλεύσεις το ΚΥΣΕΑ που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνει στις 17.30,θα συνεδριάσει στις οκτώ το βράδυ στη Βουλή.

Νωρίς το πρωί οι υπουργοί Καμμένος-Ησυχος-Τόσκας και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Ταφύλλης συζήτησαν το πρωί και κατόρθωσαν να έλθουν σε συμφωνία για τις αλλαγές των Αρχηγών στα Γενικά Επιτελεία.

Η συμφωνία δεν διήρκησε πολύ αφού η «διαρροή» του νέου σχήματος προκάλεσε ένταση και η συζήτηση που έγινε ενώπιον πλέον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή , ξεκίνησε από το μηδέν. Έχοντας ένα ακόμη «αγκάθι». Τις αρμοδιότητες που θα έχει ο Γιάννης Ταφύλλης. Θα είναι Γενικός Γραμματέας όπως ήταν ο Αντώνης Οικονόμου; Ή απλά Ειδικός Γραμματέας με αρμοδιότητα μόνο το πολιτικό προσωπικό.

Η συζήτηση με τον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία διήκησε περίπου 40 λεπτά. Συμφωνία υπήρξε και όλοι αναμένουν αποφάσεις ΕΚΠΛΗΞΗ, που δεν θα ΄χουν σχέση με το πρωϊνό σχήμα που είχε ανακοινωθεί.

Οι πληροφοριες που κυκλοφορούν αναφέρουν ως πιθανότερο σχήμα τον Βαγγέλη Αποστολάκη στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, τον Β.Τελλίδη στην θέση του Α/ΓΕΣ ,τον Χρήστο Βαϊτση στη θέση του Α/ΓΕΑ ενώ στο ΓΕΝ ακούγεται έντονα το όνομα του Γ.Γιακουμάκη.