«Κάτι τρέχει με τον Πάνο»; Τα σενάρια και οι φήμες για τον Καμμένο και την κυβέρνηση

Κάτι τρέχει με τον Πάνο Καμμένο; Περιμένει κάτι; Σχεδιάζει κάποια πολιτική κίνηση; Τα ερωτήματα προκύπτουν από τα σενάρια των τελευταίων ημερών που ξεκίνησαν παράλληλα με το “φούντωμα” του θέματος ενδεχόμενης στράτευσης γυναικών και ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων.

Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι το άκαιρο του θέματος εξηγείται μόνο με την “κομματική λογική” . Δηλαδή ότι ο Καμμένος άνοιξε ένα θέμα που αρέσει στους δεξιούς ψηφοφόρους που τον εμπιστεύθηκαν και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ,αλλά τώρα τελευταία θεωρούν ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ … “αριστερίζει”!

Τα σενάρια που τον θέλουν να έχει συναντηθεί ήδη με τον Κώστα Καραμανλή για τα εσωκομματικά της ΝΔ και την επικείμενη εκλογή νέου προέδρου κυκλοφορούν μέσω διαδικτύου. Κι έρχονται να προστεθούν σ΄ αυτά που εδώ και καιρό λένε ότι η επιστροφή Καμμένου στην ΝΔ υπό προϋποθέσεις βεβαίως δεν μπορεί να αποκλειστεί σε καμία περίπτωση.

Αρκετοί λένε ότι περίμενε εκλογή Τζιτζικώστα για να κινήσει διαδικασίες επιστροφής. Δεν είναι τυχαίο ότι δικοί του άνθρωποι ,ακόμη και αξιωματικοί εμφανίστηκαν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τζιτζικώστα αλλά και στις κάλπες της ΝΔ για να ψηφίσουν.

Ο ίδιος δεν έχει πάρει θέση για όσα διαδίδονται. Από το περιβάλλον του όμως επισημαίνουν ότι η προσωπική του σχέση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξακολουθεί να είναι κάτι παραπάνω από καλή. Λένε ότι “η χημεία τους είναι απίστευτη” και ότι και οι δύο κερδίζουν απ΄ αυτό. Και προσθέτουν ότι όλα αυτά τα σενάρια έχουν να κάνουν με τις τελευταίες “αντιστάσεις ενός συστήματος που θεωρεί ότι η μοναδική του σωτηρία είναι να πάμε σε οικουμενική κυβέρνηση”. Ως παράδειγμα αυτού του συστήματος “δείχνουν” τα τηλεοπτικά κανάλια οι άδειες των οποίων κρίνονται -οριστικά λένε αυτή τη φορά- μέσα στον Ιανουάριο.

Ωστόσο σε κανέναν δεν διαφεύγει το γεγονός ότι η χημεία Καμμένου μ΄ ένα σημαντικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον εκρηκτική! Υπάρχει σίγουρα “κίνημα αντί-Καμμένου” στον κομματικό μηχανισμό της Κουμουνδούρου. “Κίνημα” που έχει ανθρώπους και εντός Μαξίμου.

Βέβαια αυτά έχουν να κάνουν με τον Πάνο Καμμένο πρόεδρο των ΑΝΕΛ . Οι στρατιωτικοί ενημερώνονται,άλλοι ενδιαφέρονται κι άλλοι όχι για τις πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα για τις αποφάσεις Καμμένους,αλλά αυτά που περιμένουν από τον ίδιο είναι άλλα και τελείως διαφορετικά. Ο Καμμένος το έχουμε ξαναγράψει παίζει σ΄ αυτή του την υπουργική θητεία το τελευταίο του χαρτί . Αν δεν κατορθώσει να πείσει την κυβέρνηση να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε στους στρατιωτικούς ο ίδιος και οι ΑΝΕΛ του θα έχουν το πρόβλημα.