Ο Καραμανλής,το σχέδιο δολοφονίας και οι εξοπλισμοί

Το σενάριο “δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή” είναι τα τελευταία τρία χρόνια ένα εξαιρετικά δημοφιλές “λαϊκό ανάγνωσμα”. Ωστόσο από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσής του ήταν μάλλον ένα πολύ αδύναμο σενάριο. Αν κάποιος ψύχραιμα διάβαζε τα όσα γράφονταν μάλλον δύσκολα μπορούσε να πειστεί ότι υπήρχε μεγάλη δόση αλήθειας. Ειδικά το σημείο που ήθελε να μαζεύονται οι επίδοξοι εκτελεστές έξω από εκκλησία στον Χολαργό και να τρώνε σουβλάκια, αποδυνάμωνε την ατμόσφαιρα μυστηρίου.

Η εφημερίδα 6 ημέρες και ο Κ.Αγγελόπουλος σ΄ ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο μέσω του οποίου μετέφεραν τις απόψεις του Κώστα Καραμανλή ,αναφέρθηκαν και σ΄ αυτό το θέμα. Και όπως έγραψαν ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει το σενάριο μάλλον “τραβηγμένο”. Την ευστροφία του Καραμανλή ,είτε διαφωνείς, είτε συμφωνείς μαζί του δεν μπορείς να την αμφισβητήσεις.

Στο ίδιο άρθρο γίνονται αναφορές και στα όχι που ο Καραμανλής είπε σε Γαλλία και Γερμανία για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Rafale και Eurofighter,επικαλούμενος οικονομικές δυσκολίες. Και αυτό είναι αλήθεια. Έτσι κι αλλιώς η εμπειρία του από το μοναδικό ναι που είχε πει δεν ήταν και η καλύτερη. Αναφερόμαστε στην αγορά 30 F 16 από τις ΗΠΑ, με διαδικασίες-εξπρές μάλιστα,τις οποίες ευτυχώς έλεγξε απόλυτα ο εισαγγελέας Γιώργος Ζορμπάς. Η αγορά έγινε ,πληρώσαμε 2 δις,αλλά…προκοπή δεν είδαμε ούτε στα εθνικά ούτε σε κάποιο άλλο θέμα.