Καμμένος – Βορίδης: Μετωπική μέχρις εσχάτων για τα πυρομαχικά

Μετωπική σύγκρουση μέχρις εσχάτων, Πάνου Καμμένου-Μάκη Βορίδη, για την υπόθεση πώλησης των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Η φουλ επίθεση της Νέας Δημοκρατίας, την επαύριο της τηλεοτπικής συνέντευξης Καμμένου, πυροδότησε την φαρμακερή αντεπίθεση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας

ΝΔ: “Πλαστά” πειστήρια
Στην έκτακτη συνέντευξη τύπου, οι τομεάρχες Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, “λόκαραν” τον Πάνο Καμμένο και τον πρωθυπουργό ενώ με σαφείς και διακριτές αναφορές έβαλαν στο κάδρο και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Η επιχείρηση αποδόμησης του κυβερνητικού αφηγήματος για την υπόθεση, είχε ως προμετωπίδα την κατά τη Νέα Δημοκρατία αμφισβητούμενη γνησιότητα των εγγράφων που προσκόμισε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.


Παράλληλα Μάκης Βορίδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος έκαναν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης, προανήγγειλαν τόσο νομικές ενέργειες όσο και τη χρησιμοποίηση από την κοινοβουλευτική φαρέτρα κι άλλων όπλων.

Επιπλέον ο κ. Βορίδης ερωτώμενος δεν δίστασε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπομπής -χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα-σε ειδικό δικαστήριο των εμπλεκομένων.

«Φαρμάκι από Καμμένο»


Στον αντίποδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχοντας και την σαφέστατη στήριξη του πρωθυπουργού, αντεπιτέθηκε με σφοδρότητα στις σημερινές δηλώσεις Βορίδη. 

Η σκληρή απάντηση του ήρθε μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο twitter, και περιελάμβανε-μεταξύ άλλων-έναν φαρμακερό υπαινιγμό για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς χρησιμοποίησε ορολογία που παραπέμπει στην ιεραρχία της ιταλικής μαφίας. 

«Το 1978 όταν ο Βορίδης κυνηγούσε πολίτες με τσεκούρια ήμουν 13 χρονών και πήγαινα σχολείο δεν πούλαγα αυτοκίνητα στον Παπαδόπουλο. Τσάμπα μεροκάματα δίνετε στον concilierre ξεφτιλίζεστε περισσότερο»


«Οβίδες» για τις σχέσεις με Τ.Σφακιανάκη

Εχθές μάλιστα εξαπέλυσε «οβίδες» Καμμένου κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις σχέσεις με τον φερόμενο ως μεσάζοντα Τ.Σφακιανάκη, για τον οποίο αποκάλυψε ότι παζάρευε να ρίξει την τιμή αγοράς των πυρομαχικών κατά 80%.

Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Εάν έπεφτε η τιμή κάποιοι θα πήγαιναν φυλακή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι ο Έλληνας πρέσβης στο Ριάντ δεν αμφισβήτησε, εγγράφως, παρά μόνον τηλεφωνικά ότι ο κ. Παπαδόπουλος εκπροσωπεί τη Σ. Αραβία και κατονόμασε ως πηγή του πρέσβη τον Τζον Σφακιανάκη.
Ειδικότερα δήλωσε ότι «ο Βασίλης Παπαδόπουλος είναι περισσότερος γνωστός στη Νέα Δημοκρατία, παρά στην κυβέρνηση» ξεκαθάρισε ότι «ο κ. Παπαδόπουλος, δια της εταιρίας του, ήταν ο εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας»

Η πρώτη εμφάνιση Β.Παπαδόπουλου;

Μέσα στο αυτό το ζοφερό κλίμα το πρωί έκανε και την πρώτη δημόσια παρέμβαση του ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκε στη δήλωση του ότι είναι, ένας άνδρας που μίλησε στο Ραδιόφωνο των Παραπολιτικών. 

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας πήρε συνέντευξη στη ραδιοφωνική του εκπομπή από κάποιον που πήρε ο ίδιος τηλέφωνο και ισχυρίστηκε ότι είναι ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό να διασταυρωθεί με αξιόπιστο τρόπο.

Ο-κατά τη δήλωσή του-Βασίλης Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε μεγάλο το βάρος της αλήθειας και είπε ότι ούτε σταρ είναι, ούτε μεσάζων, προσθέτοντας ότι «το καθεστώς μας επιτρέπει στους ανθρώπους να πουλάνε και να αγοράζουν», και συμπλήρωσε: «Δεν ζούμε υπό καθεστώς Στάλιν, ούτε Βόρειας Κορέας»  
«Το ελληνικό δημόσιο για υποθέσεις του δεν μπορεί να λάβει κάποιον τρίτο εντεταλμένο;» αναρωτήθηκε ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία είναι μεσάζων ή ενδιάμεσος (όπως τον χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση) ή υπεργολάβος, όπως αναφέρεται επισήμως σε έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε ότι αφορά στην εταιρεία του «Ολυμπιακή Βιομηχανία» ή «Olympic Industries» ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε: «Η εταιρεία μου είναι υγιέστατη, είναι από τις λίγες που δεν έχει ούτε μισή υποθήκη χρέους σε κανέναν τρίτο ή δημόσιο φορέα, σε κανέναν απολύτως και το ξέρετε» και πρόσθεσε:«Η φορολογική μου ενημερότητα και η ασφαλιστική μου ενημερότητα είναι άψογη» συνέχισε ο Βασίλειος Παπαδόπουλος και υποστήριξε: «Ούτε κλήση απ’ την Τροχαία δεν έχω…».

Ειδική αναφορά έκανε και στις αιτιάσεις του Πάνου Καμμένου στον πατέρα του, Ηλία Παπαδόπουλο, αλλά και στις σχέσεις του με τον κ. Γρυλλάκη τις οποίες και επιβεβαίωσε δηλώνοντας ότι ήταν μαζί.