Καμμένος: Ποιος είναι ο αχάριστος ΑΝΕΛίτης και πότε θα γίνει το ραντεβού με τον Τσίπρα

 Η επιστροφή Καμμένου από την Αμερική χτυπάει το καμπανάκι για τον νέο γύρο στο ρίνγκ της αντιπαράθεσης.Κατά τους πρώτους γύρους, ο ΥΕΘΑ, ένεκα και της αποστάσεως, αναγκάστηκε να παίξει τόσο άμυνα όσο και επίθεση μέσω Twitter. Σε πρώτο χρόνο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας,αναμένεται να ρίξει τις πρώτες οβίδες στην συνέντευξή που παραχωρεί σήμερα στην ΕΡΤ.

Σε αυτήν αναμένεται με ενδιαφέρον το εάν θα αποκαλύψει τον επιχειρηματία που υποστήριξε ότι βρίσκεται πίσω από την Εφημερίδα των Συντακτών, ανοίγοντας έτι περαιτέρω τα χαρακώματα, που δημιούργησε το πρωτοσέλιδο της με αφορμή τις δηλώσεις στις οποίες προέβη μετά τη συνάντηση με τον ΥΠΑΜ των ΗΠΑ. Σε αυτό το πεδίο, παρότι με βάση την αρχική ανάγνωση, θεωρείτο δεδομένο ποιο είναι το επιχειρηματικό κέντρο που καταγγέλλει ο υπουργός, ωστόσο ακόμη και οι στενότεροι συνεργάτες του δεν το επιβεβαίωναν,επιτείνοντας τον πέπλο μυστηρίου.

Από την άλλη βέβαια δεν αποκλείεται και για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά το κυριότερο για το θέμα των αμερικανικών βάσεων και τον “ευρύ” ντόρο που προκάλεσε ο τρόπος αναπαραγωγής τους, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε μια έκτακτη συνέντευξη τύπου.

Ο αχάριστος ΑΝΕΛιτης

Επιπλέον ο ΥΕΘΑ, έχει ρίξει και την προειδοποιητική βολή, ότι θα τελειώσει το σήριαλ με τις εντός των ΑΝΕΛ διαφοροποιήσεις. Ήταν χαρακτηριστική η αποστροφή του στο διάλογο που είχε με το στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστα Μιχαλίτση στο Twitter. «Δεν θα ανεχτώ όμως Κώστα πια την αχαριστία ανθρώπων που βάλαμε σε θέσεις κλειδιά χωρίς να εχουν εκλεγεί και στα ζόρικα πήγαν απέναντι. Όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα είναι μόνο για τους ζόρικους που άντεξαν. Ως εδώ αρκετοί έγιναν μάγκες στην πλάτη μας…”

Αρκετοί εκτίμησαν ότι στόχευσε εναντίον του υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ. Ερωτηθείς προ ημερών, ο κ. Κουίκ, εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις Καμμένου, για το plan b στα Σκόπια, ο κ. Κουίκ είχε δηλώσει πως «κατ’ αρχήν το ΥΠΕΞ μέσω του αναπληρωτή υπουργού του, κ. Κατρούγκαλου, έδωσε την απάντηση που έδωσε, και νομίζω ότι εκεί μπορώ να το σταματήσω».

Το ραντεβού με Τσίπρα

Θολό είναι και το τοπίο γύρω από τον χρόνο πραγματοποίησης του ραντεβού του Πάνου Καμμένου με τον πρωθυπουργό. Η ασφαλέστερη πρόβλεψη θέλει και αυτήν την συνάντηση να έχει τα γνωστά χαρακτηριστικά αιφνιδιασμού. Ωστόσο πηγές προσκείμενες στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, και υπουργό Εθνικής Άμυνας, αρκούνταν να επισημάνουν ότι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος συναντώνται σε σταθερή βάση.