Καμμένος και Pyatt: Άρωμα F-16 και Λάρισας στο ραντεβού του ΥΕΘΑ με τον πρέσβη των ΗΠΑ – ΦΩΤΟ

Στον απόηχο της σημερινής εξόδου της Ελλάδος από το τρίτο πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και εν μέσω του γενικότερου εξαιρετικού κλίματος που επικρατεί στις σχέσεις Ουάσινγκτον – Αθήνας, συνάντηση είχαν σήμερα ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Geoffrey R. Pyatt. Στη συνάντησή τους, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν θέματα και ζητήματα που ενδιαφέρουν άμεσα και τις δύο πλευρές.

Άλλωστε, όπως είχε αναφέρει και πρωτύτερα το On Alert, ένα απο τα μεγαλυτερα πρότζεκτ στις διμερείς συνεργασίες για τα επόμενα χρόνια είναι η αναβάθμιση των ελληνικών F-16.

Το φθινόπωρο και συγκεκριμένα εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, έχει καθοριστεί το ραντεβού των επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας με το κλιμάκιο των Αμερικανών για το πρόγραμμα αναβάθμισης των 84 μαχητικών F-16 στην έκδοση Viper.

Ακόμη, πριν από ελάχιστες μέρες πραγματοποιήθηκε η άφιξη στην Ελλάδα και την 110 Πτέρυγα μάχης στη Λάρισα των μαχητικών F-22 Raptor. Τα stealth μαχητικά κατά την ολιγόωρη παραμονή τους αξιοποίησαν τις εγκαταστάσεις της 110 ΠΜ.

Ακολούθως, ένας άλλος τομέας συνεργασίας των δύο πλευρών είναι και η παροχή τμήματος των εγκαταστάσεων στην 110 ΠΜ για τη φιλοξενία των αμερικανικών drones MQ-9 Reaper.

Σημειώνεται πως σχετικά πρόσφατα, οι δύο αξιωματούχοι συναντήθηκαν στη συγκεκριμένη βάση.

Οι ΗΠΑ δεν λησμονούν να τονίζουν πώς επιθυμούν την διεύρυνση της συνεργασίας με την Αθήνα, θεωρώντας την Ελλάδα έναν άξονα σταθερότητας στην περιοχή, η οποία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, προς τα νότια με στενές σχέσεις, μέσω της Κύπρου, με το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που συμμετέχουν πλέον σε κοινές ασκήσεις με την Πολεμική μας Αεροπορία μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις άλλες συμμαχικές δυνάμεις.

Τέλος, ιδιαίτερη σημασία έχουν αποκτήσει τόσο η Σούδα ως κύριο λιμάνι της Συμμαχίας στη Μεσόγειο, αλλά και η Λάρισα που μετατρέπεται σε ένα αεροπορικό κέντρο που έχει ως στόχο όχι μόνο την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας, αλλά και τη στήριξη της Συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Geoffrey R. Pyatt και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Δέιτε φωτογραφίες από τη συνάντηση Καμμένου – Pyatt: