Καμμένος: Ετοιμότητα, επαγγελματισμός και άρρηκτος δεσμός Ενόπλων Δυνάμεων και λαού – ΦΩΤΟ

Πρώτη δημοσίευση 16:30 μμ
Τελευταία ενημέρωση 21:27 μμ  

Σε δηλώσεις μετά την άσκηση ετοιμότητος με προσομοίωση σύνθετης και ασύμμετρης απειλής που παρακολούθησαν στην θαλάσσια περιοχή του Αργοσαρωνικού και των δυτικών Κυκλάδων επί της πυραυλακάτου «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ» προέβησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας (διαβάστε για το σενάριο της άσκησης και δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες εδώ).

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δήλωσε τα ακόλουθα: «Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και τους Ναύτες, για την υψηλή ετοιμότητα και το ηθικό που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας άσκησης. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους Έλληνες και τις Ελληνίδες νησιώτες και νησιώτισσες για τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν στο Πολεμικό μας Ναυτικό.

Σε λίγες ώρες ξεκινά μια καινούργια άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου και πάλι θα επιδείξουμε την ετοιμότητά μας, τον υψηλό επαγγελματισμό αλλά και τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και του ελληνικού λαού».

Απευθυνόμενος στους διαπιστευμένους συντάκτες του αμυντικού ρεπορτάζ που επίσης επέβαιναν στο πολεμικό πλοίο για να παρακολουθήσουν την άσκηση, ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας είπε: «Νομίζω σήμερα πήρατε μια πολύ καλή γεύση από την καθημερινότητα των αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών μας όλων των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και έχει ιδιαίτερη σημασία να ξέρετε από πρώτο χέρι και οι συντάκτες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πως προετοιμαζόμαστε κάθε φορά και πως ρίχνουμε πολύ μεγάλο βάρος στην εκπαίδευση των στελεχών μας και στο Πολεμικό Ναυτικό και στον Στρατό Ξηράς και στην Αεροπορία ελπίζοντας ότι δε θα χρειαστεί αλλά αν θα χρειαστεί να είμαστε πάντα έτοιμοι.

Σε αυτήν την λογική παρακολουθούμε τα δικά μας χωρικά ύδατα για την προστασία και των νησιωτών μας και του Αιγαίου μας».

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι. Τα πληρώματα είναι εξαιρετικά εκπαιδευμένα και το υλικό είναι σε αρκετά καλή κατάσταση».

Όπως τόνισε ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος, «το βασικότερο συμπέρασμα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να μας αιφνιδιάσει. Είμαστε πάντα προετοιμασμένοι να φέρουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε»

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικ. Τσούνης, επεσήμανε το αυτονόητο λέγοντας ότι «το Αιγαίο ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνικό. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Είμαστε εκεί για να καταλάβουν όλοι ότι το Αιγαίο μας ανήκει και θα μας ανήκει και είμαστε έτοιμοι».

Δείτε στιγμιότυπα από την άσκηση που παρακολούθησε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το ΤΠΚ «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ» στις ακόλουθες φωτογραφίες.