Καμμένος: Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την εισβολή Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΘΑ

Την πολιτική ευθύνη γα την εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέλαβε ο κ. Πάνος Καμμένος χαρακτηρίζοντας την «απαράδεκτο φαινόμενο που πρέπει να σταματήσει τώρα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πυροδότησε «βόμβες» καθώς υπαινίχθηκε με σαφήνεια ότι κάποιοι εντός του υπουργείου, χωρίς να προσδιορίσει τη ιδιότητά τους, γνώριζαν εκ των προτέρων το επικείμενο «ντου» της αναρχικής ομάδας.«Όμως κάποιος ήταν ενήμερος. Κάποιος στον 3ο όροφο του υπουργείου τραβούσε βίντεο και έβγαζε φωτογραφίες» είπε χαρακτηριστικά.

Σε δεύτερο χρόνο επανέλαβε την ίδια βόμβα: «Κάποιοι περίμεναν να πάρουν φωτογραφίες και βίντεο. Το τι έγινε θα το βρούμε και θα πάρουμε τα μέτρα για να μην ξαναγίνει».

Αναλυτικά ο κ. Καμμένος ανέφερε για την πρωτοφανή εισβολή του Ρουβίκωνα πως «Βεβαίως είναι θέμα πολύ σοβαρό. Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη που έχω διότι θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί η είσοδός τους στο ΥΠΕΘΑ.» καρφώνοντας όμως τους προκατόχους τους: «Δεν μιλώ για παλαιότερα που έμπαιναν βαθύτερα με ντουντούκες.»

Προανήγγειλε αλλαγές στο υπάρχον νομοθετικό καθεστώς, και πέταξε το γάντι στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Υπάρχει νόμος. Θα σας καλέσω να τον αλλάξουμε. Η στρατιωτική αστυνομία δεν μπορεί να κάνει συλλήψεις εντός στρατοπέδου.» και πρόσθεσε σε δηκτικό ύφος: «Την πολιτική ευθύνη την έχω. Όμως ακούω περίεργα από ανθρώπους που έχουν ασκήσει διοίκηση και επι υπουργίας τους έγιναν χειρότερα».

«ΡΟΥΚΕΤΕΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ 
«Ο κύριος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να μετατρέψει την ΝΔ σε βραχίονα μιας εκδοτικής συμμορίας, τόνισε στην παρέμβασή του για την υπόθεση της διακρατικής συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση των πυρομαχικών από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού. 

Επετέθη με σφοδρότητα κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτώμενος «εαν ο κ. Μητσοτάκης και η «εκδοτική συμμορία» είναι τόσο δεμένοι ώστε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «αναπαράγει ψευδείς ειδήσεις στη Βουλή».

Συνεχίζοντας το σκληρό ροκ πρόσθεσε: «Το δικό μου σπίτι είναι καθαρό, δεν έχει διεύθυνση off shore εταιρειών, ούτε κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν». Κάλεσε δε τον Κ. Μητσοτάκη «να μαζευτεί» και να προσέλθει στην Βουλή την Πέμπτη και να ρωτήσει ότι θέλει και να πάρει τις απαντήσεις με στοιχεία» συνιστώντας στον πρόεδρο της ΝΔ «να μην κρύβεται πίσω από 7 εφημερίδες και δύο ραδιόφωνα» που «έκαναν πρώτη είδηση μια διακρατική συμφωνία που δεν έχει γίνει, δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ, ενώ αν δεν γίνει θα είναι εις βάρος του ελληνικού δημοσίου».

Όπως είπε περιμένει να έλθουν την Πέμπτη στην Βουλή με στοιχεία «όσοι βγάζουν πολιτικό μεροκάματο» και να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Απηύθηνε μάλιστα αυστηρή προειδοποίηση: «Να πετάνε την μπάλα στη εξέδρα και εγώ να γίνω το εξιλαστήριο θύμα, να το ξεχάσουν» υπογράμμισε, καλώντας τους να ζητήσουν συγγνώμη για τον «βρώμικο πόλεμο» .

«Είμαι σε αυτήν την αίθουσα 26 χρόνια, 11 φορές εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό, η πλάτη μου αντέχει χτυπήματα, αντέχω μέχρι να τους τσακίσω» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, γιατί ο κ. Μητσοτάκης με έπιασε πάλι στο στόμα του, μιλώντας για «σκάνδαλα Καμμένου» κ.ο.κ. Παρότι η συζήτηση για την επερώτηση θα είναι την Πέμπτη και θα είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για μια υπόθεση που αφορά διακρατική συμφωνία η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί και στην οποία είναι ξεκάθαρα και απόλυτα τα πράγματα, η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ. Μητσοτάκης έχουν επιλέξει να μεταμορφώσουν τη Νέα Δημοκρατία σε πολιτικό βραχίονα μιας εκδοτικής συμμορίας.

Αυτό θα το δούμε ως επιλογή τις επόμενες ημέρες και τους επόμενους μήνες. Μέχρι που θα φτάσει; Μέχρι που θα υπερασπίζεται μια συμμορία ο αρχηγός ενός κόμματος; Και πόσο δεμένοι είναι πλέον μεταξύ τους ώστε να φτάσει στο σημείο να αναπαράγει ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις μέσα στη Βουλή, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μαζί με ορισμένους κατ’ επάγγελμα υπαλλήλους της συγκεκριμένης συμμορίας.

Και συμμορία την αναφέρω, κ. Πρόεδρε, έχοντας λάβει υπόψη μου τη βαρύτητα του λόγου μου μέσα στο Κοινοβούλιο. Θέλω, λοιπόν, να πω στον κ. Μητσοτάκη ότι όσον αφορά το δικό μου σπίτι είναι καθαρό. Την Πέμπτη θα έχετε εδώ όλα τα στοιχεία. Οι περισσότεροι παλιοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με γνωρίζετε προσωπικά και γνωρίζετε ποιο είναι το ποιόν και ποιος είναι ο χαρακτήρας μου και δεν ακολουθείτε αυτού του είδους τη βρώμικη πολιτική που δυστυχώς ακολουθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Το σπίτι το δικό μου δεν έχει διεύθυνση κατοικίας offshore εταιρείας, ούτε έχει κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν. Δεν έχω συνδιαλλαγεί με δημόσιο χρήμα ποτέ στη ζωή μου. Μπήκα πλουσιότερος στην πολιτική και θα φύγω φτωχότερος. Δεν ανέχομαι τέτοιου είδους μομφές. Καλώ, λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη να «μαζευτεί» και να έρθει εδώ την Πέμπτη στη συζήτηση της επερωτήσεως να ρωτήσει ό,τι θέλει, να πάρει όλες τις απαντήσεις και όχι να κρύβεται πίσω από επτά εφημερίδες και δύο ραδιόφωνα που έχουν αναλάβει να φέρουν σαν πρώτη είδηση μια διακρατική συμφωνία η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί, δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ, είναι απόλυτα καθαρή και αν δεν γίνει θα είναι προς ζημία του ελληνικού δημοσίου. Για να τελειώνουμε, λοιπόν, με αυτή τη ιστορία, τον περιμένω εδώ την Πέμπτη.

Στο δεύτερο θέμα που υπήρξε αναφορά, γιατί και αυτό αποτέλεσε πρωτοσέλιδο προκειμένου να μην συζητηθούν ούτε το σημερινό νομοσχέδιο ούτε βεβαίως η εμπλοκή της κ. Μητσοτάκη στα περίφημα paradise papers, είναι το θέμα της εισβολής του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Βεβαίως είναι θέμα πολύ σοβαρό, είναι θέμα στο οποίο αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη την οποία έχω, διότι θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, η είσοδός τους στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δεν μιλάω για παλαιότερα που έμπαιναν με τις ντουντούκες μέχρι μέσα στο υπουργείο. Βεβαίως και δεν θα έπρεπε να είχαν φύγει, αλλά κυρίες και κύριοι συνάδερφοι πρέπει να λάβετε υπόψη ότι υπάρχει νόμος σε αυτή τη χώρα. Θα σας καλέσω να τον αλλάξουμε. Η Στρατονομία δεν έχει δικαίωμα να συλλάβει πολίτη εντός στρατοπέδου. Δεν μπορεί να κάνει συλλήψεις εντός στρατοπέδου.

Την ευθύνη ότι μπήκαν μέσα την έχουν και εγώ την πολιτική ευθύνη την αναλαμβάνω και για αυτό γίνονται αλλαγές. Αλλά επειδή γίνονται διάφορα περίεργα από ανθρώπους που έχουν λάβει θέσεις εξουσίας και που στην εποχή τους έγιναν «όργια» θα πρέπει να αντιληφθούν ποια είναι η ελληνική νομοθεσία.

Βεβαίως δεν θα έπρεπε να είχαν φύγει και βεβαίως αυτό το φαινόμενο να εισβάλουν ομάδες σε δημόσιους χώρους και ειδικά σε χώρους της εθνικής άμυνας είναι ένα απαράδεκτο φαινόμενο και πρέπει να σταματήσει αυτή τη στιγμή. Αλλά τα σύκα -σύκα και η σκάφη -σκάφη. Το περίεργο της ιστορίας ήταν βέβαια ότι κάποιος ήταν ειδοποιημένος στον τρίτο όροφο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο Αρχηγείο πάνω, για την είσοδο του Ρουβίκωνα και έπαιρνε βίντεο και φωτογραφίες. Κάποιοι που ήταν μέσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το ήξεραν, λοιπόν, και κάποιοι περίμεναν να πάρουν τη φωτογραφία και το βίντεο. Το τι έχει γίνει θα το βρούμε και βεβαίως θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να μην ξαναγίνει.

Κύριε Πρόεδρε κλείνω, λέγοντας σε όλους αυτούς που βγάζουν το πολιτικό τους μεροκάματο στα ραδιόφωνα εξυπηρετώντας την συγκεκριμένη συμμορία να έρθουν έτοιμοι την Πέμπτη με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, με τα ποινικά μητρώα που επικαλούνται και είναι ψευδέστατα, με δήθεν καταγγελίες που έχουν, οι οποίες ουδέποτε έχουν κατατεθεί επισήμως, και να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.

Το παιχνίδι αυτό να πετάμε την μπάλα στην εξέδρα και εγώ να είμαι εκείνος ο οποίος θα αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα να το ξεχάσουν. Τους περιμένω να έρθουν στη Βουλή των Ελλήνων για να δούμε την αλήθεια, με χαρτιά, με αποδείξεις και να ζητήσουν συγγνώμη γι’ αυτό το βρώμικο πόλεμο που έχουν ξεκινήσει. Και να ξέρουν καλά, σε αυτή τη αίθουσα είμαι 26 χρόνια, εκλεγμένος 11 φορές από τον ελληνικό λαό, αντέχει η πλάτη μου χτυπήματα. Αντέχω μέχρι να τους τσακίσω.

Ευχαριστώ πολύ»