«Και δεν είναι μόνο οι μισθοί των στρατιωτικών κύριε Πρόεδρε»

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μίλησε για τους μισθούς των στρατιωτικών από την ΔΕΘ. Η κυβέρνηση θα δώσει ότι θεωρεί ότι δεν θα ανατρέψει τον δημοσιονομικό σχεδιασμό ο οποίος ελέγχεται απόλυτα από την τρόϊκα. Τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τον βασικό πυλώνα της Εθνικής Άμυνας. Το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Επειδή το σενάριο που θέλει τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει και την ευθύνη του ΥΠΕΘΑ μετά από την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε κάποια στιγμή ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης και για το οπλοστάσιο των ΕΔ. Και δεν εννοούμε νέες αγορές βέβαια.

Προς τιμήν του ο Αβραμόπουλος τόλμησε να αγγίξει θέματα που παρέμενα βαλτωμένα για χρόνια. Θέματα που είχαν να κάνουν με την διόρθωση “εγκλημάτων” που είχαν διαπράξει κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αγορές όπλων που έγιναν χωρίς καμία πρόβλεψη υποστήριξης. Τα θέματα άνοιξαν αλλά το ζήτημα είναι να κλείσουν κιόλας. Ο Αβραμόπουλος δεν γνωρίζουμε αν θα προλάβει. Ο χρόνος είναι λίγος.

Υπάρχει διάχυτη η ανησυχία ότι η αλλαγή φρουράς στο ΥΠΕΘΑ θα οδηγήσει και πάλι σε …ακινησία. Αν δε επαληθευτούν και οι επιλογές της κυβέρνησης για τις αλλαγές στην στρατιωτική ηγεσία με την προώθηση Αρχηγού ο οποίος δεν άλλαζε…ούτε φρένα τότε τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Μοναδική ελπίδα να κατάλαβε ο κ.Σαμαράς μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν ότι καλή η “δημοσιονομική ισορροπία”, χρειάζονται όμως κι άλλα πράγματα για να σταθεί αυτή η χώρα όρθια.

Θα επανελθουμε…

Διαβάστε ακόμη:

Η «μετάφραση» όσων είπε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ για τους μισθούς στρατιωτικών δεν είναι διόλου ευχάριστη


Ας είμαστε έτοιμοι για κρίση με την Τουρκία αλλά ας μην «ψαρώσουμε» – Τι δείχνει η στάση Ερντογάν

Απόφαση ΣτΕ για στρατιωτικούς: Αναμένοντας έγκριση από την τρόϊκα που κατά τ΄ άλλα «φεύγει»