Η πτήση θρίλερ της SAS με 140 επιβάτες για Σκιάθο

Μία απίστευτη «Οδύσσεια» βίωσαν οι 140 Σουηδοί τουρίστες που επέβαιναν σε αεροπλάνο της SAS (αεροπορική εταιρεία σκανδιναβικών συμφερόντων), το οποίο εκτελούσε πτήση με κατεύθυνση από το Γκέτεμποργκ, προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Το αεροπλάνο επρόκειτο να προσγειωθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσης, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Η καταιγίδα όμως που έπληττε εκείνη την ώρα το νησί, δεν επέτρεψε για λόγους ασφαλείας το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης». Αστραπές και κεραυνοί έσκιζαν τον ουρανό στα δύο ενώ η έντονη βροχή έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Ακολούθησαν στιγμές αγωνίας. Ο πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Σκιάθου και μετά από σχετική συνεννόηση έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να ρισκάρουν. Έτσι αποφασίστηκε αλλαγή πορείας. Από τη μία στιγμή στην άλλη, η πτήση ανεμελιάς που είχε ξεκινήσει από το Γκέτεμποργκ με προορισμό στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, μεταφέροντας Σουηδούς τουρίστες εξελισσόταν σε θρίλερ.

Διαβάστε αναλυτικά στο newsit.gr