Η «οδυνηρή αποστολή» του ΥΦΕΘΑ Γιάννη Λαμπρόπουλου

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος ΥΦΕΘΑ δεύτερη φορά, έχει ζήσει πολύ σκληρές στιγμές σ’ αυτό το υπουργείο. Το να συναντάς έναν γονιό που μόλις έχει μάθει ότι έχασε το παιδί του είναι αποστολή πάρα πολύ δύσκολη . Το έζησε στην πρώτη του θητεία ως ΥΦΕΘΑ και δυστυχώς η ευχή του να μην το ξαναζήσει δεν εισακούστηκε.

Ο Λαμπρόπουλος πήγε μαζί με τον Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά στον τόπο της τραγωδίας. Είδε ,ρώτησε, έμαθε και στην συνέχεια ανέλαβε να κοιτάξει στα μάτια τους γονιούς και τις συζύγους των τριών πεζοναυτών. Δεν έχεις και πολλά να πεις σε τέτοιες στιγμές. Μόνο να κοιτάξεις στα μάτια τον χτυπημένο από την μοίρα άνθρωπο φθάνει για να καταλάβεις ότι τα λόγια είναι περιττά.

Στην δήλωση που έκανε ο Λαμπρόπουλος είπε:

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας αγωνίζονται εκπαιδεύονται καθημερινά, δίνουν αίμα για να είναι έτοιμες αν τις χρειαστεί η Πατρίδα, να προστατεύσουν την ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας μας. Τιμή και Δόξα στα παιδιά μας τα παλικάρια μας, Αιωνία τους η Μνήμη για αυτούς που χάθηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Πατρίδας, για την Ειρήνη στην περιοχή μας. Τους τιμάμε και δεν τους ξεχνάμε, είμαστε κοντά τους και πρέπει να είμαστε όλοι κοντά τους πάντοτε”.

Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που ο Λαμπρόπουλος αναλαμβάνει τέτοια οδυνηρή αποστολή.

Διαβάστε ακόμη:

Η «ταυτότητα» του μοιραίου όλμου και ο «φονικός» πυροσωλήνας

Οι καθημερινοί ήρωες των 795 ευρώ που ξεχνάμε μετά το «τρις πυροβολήσατε»

«Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως» θα απονεμεθή στους 3 νεκρούς πεζοναύτες