Η Αριστερά δεν πήγε στο «ραντεβού» με την Εθνική Άμυνα – Ο Καμμένος νέος ΥΕΘΑ

Μία ημέρα πριν από τις εκλογές είχαμε γράψει ότι στο ΥΠΕΘΑ αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις “περίμεναν την Αριστερά” για να διαπιστώσουν ποια θα είναι τελικά η πολιτική της στον χώρο της Εθνικής Άμυνας. Στο ραντεβού δεν θα είναι συνεπής ,αφού ο ΥΕΘΑ που αναλαμβάνει μόνο αριστερός δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ο Πάνος Καμμένος ,πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος πλέον , είναι ο νέος ΥΕΘΑ . Κι αυτό σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων ότι η πολιτική που θα ασκηθεί στον χώρο της Εθνικής Άμυνας θα έχει την δική του σφραγίδα. Ή τέλος πάντων και την δική του.

Δεν λέμε ότι αυτό είναι καλό ή κακό. Επισημαίνουμε απλώς ότι οι όποιες προσδοκίες από την μία και φοβίες από την άλλη προφανώς πάνε πίσω. Προσδοκίες για όσους ήλπιζαν ότι έστω ορισμένα απ΄ όσα υποστήριζε στο πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ για την Εθνική Άμυνα μπορούσαν να υλοποιηθούν και φοβίες για όσους επιμένουν να αντιμετωπίζουν με φοβίες της αριστερή άποψη περί άμυνας.

Με δεδομένο ότι Τσίπρας και Καμμένος έχουν αποφασίσει ότι θα αφήσουν στην άκρη ζητήματα που μπορεί να προκαλέσουν τριβές δεν πρέπει να αναμένουμε μεγάλες και βαθειές τομές στον χώρο της Εθνικής Άμυνας.

Θα επαναλάβουμε ότι το ζητούμενο στον χώρο της Εθνικής Άμυνας δεν είναι η “δεξιά” ή η “αριστερή” προσέγγιση των προβλημάτων . Η σοβαρότητα,η λογική, ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και η αποτελεσματικότητα είναι αυτά που χρειάζονται. Ο νέος ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει ασχοληθεί πολύ με την Εθνική Άμυνα. Να του ευχηθούμε καλή τύχη και κουράγιο. Καλές προθέσεις σίγουρα έχει.