Η απάντηση του ΥΠΕΘΑ στην ΠΟΕΔΗΝ

Άμεση ήταν η απάντηση του ΥΠΕΘΑ και του Πάνου Καμμένου στις κατηγορίες που εκτόξευσε η ΠΟΕΔΗΝ για σφάλματα στη διαχείριση της κρίσης από τις ένοπλες δυνάμεις. 

Το ΥΠΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση όπου απορρίπτει τις κατηγορίες της ΠΟΕΔΗΝ, χαρακτηρίζοντας την κατευθυνόμενη, με μόνο σκοπό των ανακοινώσεων να πλήξει τον ΥΠΑΜ κ. Πάνο Καμμένο. Η ανακοίνωση συνεχίζει  αναφέροντας πως η Φρεγάτα «Έλλη» βρισκόταν εγκαίρως στην περιοχή της κρίσης με σκοπό τον συντονισμό των μονάδων που δρούσαν στην περιοχή. Τέλος, τονίζει πως η κατανομή των εγκαυματιών και των τραυματιών στα νοσοκομεία, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της νωρίτερα έκανε λόγο για σοβαρά λάθη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως υποστηρίζει, στην περισυλλογή των πυρόπληκτων και την περίθαλψη των εγκαυματιών.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΘΑ:

Με ψευδείς ισχυρισμούς και χωρίς ντροπή, η κατευθυνόμενη ΠΟΕΔΗΝ επιτίθεται στις Ένοπλες Δυνάμεις για να πλήξη τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Τα στοιχεία όμως τη διαψεύδουν. Η Φρεγάτα «ΕΛΛΗ» όχι μόνο κατέπλευσε έγκαιρα στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Αττικής, αλλά ανέλαβε το έργο συντονισμού των υπολοίπων πλωτών μέσων που βρίσκονταν στην περιοχή.

Όσον αφορά την κατανομή των εγκαυματιών και των τραυματιών στα νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία ετέθησαν σε άμεση ετοιμότητα. Το Υπουργείο Υγείας ζήτησε μόνο τη διάθεση δύο ασθενοφόρων. Νοσηλεύτηκαν 14 περιστατικά όπως ζητήθηκε.