Το «γκολ» του Αβραμόπουλου! Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων

“Γκολ” του Αβραμόπουλου. Το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης που αναλαμβάνει ως Επίτροπος είναι αν όχι το πιο σημαντικό από τα σημαντικότερα για την Ελλάδα αυτή την περίοδο. Και θα είναι απ΄ ότι φαίνεται για πολλά χρόνια ακόμη.

Η επιτυχία είναι πρώτα απ΄ όλα ελληνική . Πολλοί έλεγαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση ο Επίτροπος της χώρας που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση να αναλάβει αυτόν το τομέα. Τελικά διαψεύστηκαν. Ο Αβραμόπουλος γνωρίζει καλά το θέμα ,το έζησε από την θέση του ΥΕΘΑ και είναι πρόσφατη η απόφασή του να δώσει και πολεμικά πλοία του Στόλου στις επιχειρήσεις εντοπισμού παράνομων μεταναστών.

Η επιτυχία είναι και προσωπική για τον Αβραμόπουλο. Η απόφασή του να δεχτεί την τοποθέτησή του στην θέση του Επιτρόπου είχε δύο ερμηνείες.

Η πρώτη ότι ο Αβραμόπουλος δεν θέλει να είναι στην κεντρική πολιτική ελληνική σκηνή το επόμενο διάστημα, εκτιμώντας ότι αυτά που έρχονται δεν είναι διαχειρίσιμα.

Η δεύτερη ότι και το σύστημα Σαμαρά αλλά και ο Βενιζέλος δεν τον ήθελαν “μέσα στο πόδια” τους εκτιμώντας ότι αποτελεί “κίνδυνο”.

Με την ανάληψη του χαρτοφυλακίου για την Μετανάστευση ο Αβραμόπουλος επιτυγχάνει διπλό στόχο ,όποια κι από τις δύο εκδοχές να δεχτούμε:

•Μένει σε “απόσταση ασφαλείας” από τα δύσκολα που μπορεί να προκύψουν αλλά ταυτόχρονα θα είναι εδώ επιχειρώντας να δώσει λύσεις σ΄ ένα από τα πιο σημαντικά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Αν πετύχει στα καθήκοντά του είναι βέβαιο ότι θα έχει πολλά να εξαργυρώσει και στο εσωτερικό της χώρας.

Διαβάστε ακόμη:

Την φιλία Αβραμόπουλου – Ερντογάν θυμήθηκαν οι Τούρκοι!


Θα μας αφήσει ο Πούτιν να παγώσουμε; Η ψύχραιμη αλήθεια για το φυσικό αέριο

Γιούνκερ: Ο Αβραμόπουλος «φωτογραφίζεται» ως ο νέος Eπίτροπος Mετανάστευσης