ΓΕΣ: Το νέο περιστατικό αυτοτραυματισμού ΕΠΟΠ και οι έρευνες

Συναγερμός ξέσπασε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 18 Ιουλιού, το μεσημέρι, σε μονάδα της 18 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ), όταν Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠΟΠ) Λοχίας Τεθωρακισμένων, Μ.Γ., 30 ετών, έγγαμος, για αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, τραυματίστηκε με το ατομικό του τυφέκιο, ευρισκόμενος εντός στρατοπέδου, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Αυτή τη στιγμή έχει διακομισθεί στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο και χειρουργείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr, ο στρατιωτικός μπήκε στο προθάλαμο του κοιτώνα όπου βρίσκεται ο οπλοβαστός, ξεκλειδωσε το υπηρεσιακό όπλο, ενημερώνοντας τον θαλαμοφύλακα, ότι ήθελε να το συντηρήσει. Απομονώθηκε και μετά από λίγη ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί.

Στο σημείο έσπευσαν οι συνάδελφοί του, όπου τον βρήκαν αιμόφυρτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ασφάλεια του όπλου να ήταν στη θέση κατά ριπάς.

Άμεσα στήθηκε η επιχείρησή διακομιδής του τραυματία ΕΠΟΠ Λοχία, προκειμένου να διανυθούν το ταχύτερο δυνατόν τα περίπου 40 χιλιόμετρα απόστασης από την μονάδα ως το Νομαρχιακό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, ο Λοχίας διακομίστηκε στο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και βρίσκεται στο χειρουργείο εδώ και ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή σε όλους τους αξιωματικού Υγειονομικού της Λέσβου, να σπεύσουν στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο του νησιού προκειμένου να συνδράμουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες των γιατρών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο ΕΠΟΠ έχει τραυματιστεί σοβαρά στην κάτω γνάθο, ωστόσο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του.