Στους Έλληνες της Αλεξάνδρειας ο Γεροντόπουλος

Ο Ελληνισμός του εξωτερικού είναι ότι καλύτερο έχουμε. Ένα κομμάτι που ζώντας μακρυά από την εσωτερική μας μιζέρια εξακολουθεί να δίνει ελπίδα.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος είχε την ευκαιρία απλά να το επιβεβαιώσει. Μετά από την Νότια Αφρική βρέθηκε στην Αίγυπτο. Στην Αλεξάνδρεια όπου η ελληνική κοινότητα εξακολουθεί να δίνει ζωή σ΄ όλη την ιστορική πόλη.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψης του στην Αλεξάνδρεια, βρέθηκε στην ιστορική Ελληνική Κοινότητα της πόλης. Ο πρόεδρος Ιωάννης Σιόκας με το διοικητικό συμβούλιο αφού τον ξενάγησαν στο ελληνικό τετράγωνο, συζήτησαν μαζί του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, του έθεσαν τα αιτήματα τους και ζήτησαν να προωθήσει την επίλυση τους. Όπως τους είπε: «Έμεινα εντυπωσιασμένος από την δουλειά που γίνεται εκ μέρους των ομογενών μας στο χώρο αυτό, με το δημοτικό, το γυμνάσιο, το λύκειο, το γηροκομείο που ανακουφίζει δωρεάν τους υπερήλικες συμπατριώτες μας, αλλά και τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις οι οποίες υπάρχουν. Το Μητροπολιτικό Κέντρο δεν μπορεί να ανταποδώσει τα όσα έχουν κάνει οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας και γενικότερα της Αιγύπτου. Απλά με την παρουσία μου εδώ θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη του και να αναγνωρίσει αυτή την προσφορά».