OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Γερμανικές αποζημιώσεις: Οι απειλές κατά της Ελλάδας και το «4ο Ράϊχ»

11/04/2015 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Η Γερμανία φαίνεται ότι βρίσκεται σε άβολη θέση σ΄ ότι έχει να κάνει με την αποζημιώσεις από την κατοχή τις οποίες η Ελλάδα,μετά από την κυβερνητική εκλογή της 25ης Ιανουαρίου έχει φέρει σε πρώτο πλάνο.

Απειλές, προειδποιήσεις ακόμη και σίγουρο Grexit λόγω αυτής της ελληνικής “εμμονής” διαβάσαμε από τους Financial Times. Το επιχείρημα γνωστό και σαθρό: “Δεν είναι η ώρα” ! Ποτέ δεν ήταν από την ημέρα που οι ορδές των Γερμανών ναζί εγκατέλειπαν την Ελλάδα που είχαν καταστρέψει. Πάντα κάτι υπήρχε που έλεγε ότι “δεν είναι τώρα η ώρα”. Ποτέ κανείς δεν μας είπε πότε είναι η σωστή στιγμή.

Αυτό που αρνούνται να καταλάβουν οι Γερμανοί κι όσοι σπεύδουν να τους προσφέρουν “υπερασπιστική γραμμή” είναι πως όταν η Αθήνα λέει ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου ΔΕΝ έχει σχέση με το χρέος λέει αλήθεια. Πολύ απλά ακόμη κι αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ ,ακόμη κι αν βγει από την ευρωζώνη ,ακόμη κι αν συμβούν τα απίθανα των απιθάνων, οι απαιτήσεις μας για αποζημιώσεις και για αποπληρωμή του κατοχικού δανείου παραμένουν ζωντανές,ισχυρές και πάνω απ΄ όλα δίκαιες.

Αυτό το Βερολίνο καλό θα είναι να αρχίσει να το αντιλαμβάνεται. Και νομίζουμε ότι έχει αρχίσει να το καταλαβαίνει. Αν κρίνουμε δε από τις τελευταίες δηλώσεις του αντικαγκελάριου Γκάμπριελ έχει μπει σε μια διαδικασία “παζαριού”. Γιατί μπορεί από τη μία να χαρακτήρισε ανοησίες τις ελληνικές απόψεις από την άλλη όμως παράδεχτηκε ότι δεν μπορεί η Γερμανία να κλείνει τα μάτια στ΄ αυταπόδεικτα. Τα οποία έχει αρχίσει να τα ανακαλύπτει και η γερμανική κοινή γνώμη. Η εκπομπή στο ZDF με την μαρτυρία του Α.Σφουντούρη από το Δίστομο και τα πλάνα του σοκαρισμένου κοινού στο στούντιο είναι το πιο ενδεικτικό παράδειγμα.

Συνεπώς όσο κι αν απειλούν η προειδοποιούν οι Γερμανοί η πραγματικότητα σ΄ ότι έχει να κάνει με τις γερμανικές αποζημιώσεις είναι μία και δεν είναι σίγουρα υπέρ τους. Εκτός αν πράγματι θέλου να συμπεριφερθούν ως “τέταρτο Ράϊχ”. Κάτι που δεν νομίζουμε ότι το επιθυμούν .

Tags: ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00
Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»

09/12/2025 - 10:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53

Διαβάστε Επίσης

Steel Dome: «Με 100 συστήματα αεράμυνας ενισχύεται ο τουρκικός θόλος το 2026 – Θα έχει AI και συστήματα EW

ΕΕ: «Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας – Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στο Ντονμπάς»

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Έρχονται πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Κολομβία: Εντολή του προέδρου Πέτρο στον στρατό να επιτεθεί κατά των ανταρτών του ELN

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε δύο μαχητές και ένα διοικητικό στέλεχος τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Χιλή: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υπερσυντηρητικός Καστ – Οπαδοί πανηγύριζαν με εικόνες του Πινοσέτ

Top News

Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ - Δολοφονήθηκαν από τον γιο τους

Εύη Βατίδου: Ασχολούμαι με κατασκευές σε σπίτια και παρακολουθώ το πολιτικό σκηνικό γενικότερα

Ιωάννα Τούνη για Δημήτρη Αλεξάνδρου κατά την επιστροφή της από το Μεξικό: «Η ζωή με στεναχωρεί»

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές και χιόνια φέρνουν απανωτές κακοκαιρίες τις μέρες των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert